Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU cere reglementări pentru cel mai nou tip de RĂZBOI

hackeri

Războaiele cibernetice au devenit o realitate, iar comunitatea internaţională trebuie să le reglementeze cât mai rapid, iar supravieţuirea omenirii este în joc din cauza progreselor tehnice, a apreciat vineri secretarul general al ONU, relatează AFP. ”Este clar că suntem martorii unor războaie cibernetice mai mult sau mai puţin deghizate (...). A venit vremea să purtăm o discuţie serioasă despre cadrul legal internaţional în care au loc războaiele cibernetice”, a subliniat Antonio Guterres în cadrul Conferinţei securităţii de la Munchen. ”Eu pot să garantez că Naţiunile Unite sunt pregătite să fie o platformă unde diverşii actori vor putea să se reunească”, a spus el, ”mai ales la momentul în care inteligenţa artificială reprezintă un potenţial de progres enorm (...), dar totodată, potrivit multor oameni, o ameninţare pentru omenire”, conform news.ro.

Citește și: A fost făcut public! Cât de bogată este, de fapt, „VOCEA” premierului Dăncilă

”Nivelul ameninţării nu încetează să crească”, a avertizat secretarul general, relevând faptul că actori nestatali precum ”organizaţii criminale sau teroriste” sunt pe cale să devină actori au războaielor cibernetice. În ultimii ani, occidentalii au acuzat în mai multe rânduri, în ultimii ani, Rusia şi China de lansarea unor ofensive informatice în scopuri de spionaj sau sabotaj. Joi, Casa Albă a ameninţat Rusia cu ”consecinţe internaţionale” din cauză a efectuat atacul cibernetic NotPetya în iunie 2017, o acuzaţie respinsă de Kremlin.

Citește și: Nimeni NU va PIERDE niciun ban! Ministrul Eugen Teodorovici anunță că a găsit RĂSPUNSUL

Acest atac cibernetic cu un program informatic de răscumpărare (ransomware) a afectat câteva mii de computere în întreaga lume, perturbând multinaţionale şi infrastructuri critice, precum controale la locul accidentului nuclear de la Cernobîl şi porturile Mumbai şi Amsterdam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.