Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU face apel la strângerea sumei de 800 de milioane de dolari pentru a acoperi nevoile umanitare din Afganistan

aljazeera.com
afganistan taliban

ONU a făcut vineri apel la strângerea sumei de 800 de milioane de dolari pentru a acoperi nevoile umanitare actuale din Afganistan, cel puţin o treime din populaţie urmând a fi afectate de foamete, transmite Reuters.

''Nevoile umanitare sunt catastrofice, sunt pe scară largă şi cresc'', a declarat Wafaa Saeed Abdelatef, reprezentantă a Biroului ONU pentru coordonarea acţiunilor umanitare (OCHA), într-o videoconferinţă de presă.

Citește și: DEZVĂLUIRI crunte din sânul armatei SUA: Armata și guvernul afgan nu au existat cu adevărat. Ofițerii americani urmăreau promovarea și corupția prospera

''Aceste nevoi umanitare vin din decenii de conflict, combinate cu seceta şi COVID-19'', a adăugat Wafaa Saeed Abdelatef, potrivit Agerpres.ro.

Haosul şi incertitudinea din Afganistan au sporit după ce talibanii au preluat controlul la Kabul, în 15 august, după o ofensivă de câteva săptămâni în care practic nu au întâmpinat nicio opoziţie din partea armatei afgane.

Citește și: Bilanțul atentatului de la Kabul: 13 militari americani au fost uciși și 90 de civili afgani

Naţiunile Unite solicitaseră în urmă cu câteva luni colectarea a 1,3 miliarde de dolari pentru 16 milioane de oameni aflaţi în nevoie din Afganistan, dar nu s-a reuşit decât strângerea a circa 500 de milioane de dolari.

Citește și: Presa din Afganistan, terorizată de talibani: Un reporter şi un cameraman au fost pălmuiți și bătuți cu armele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.