Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera de mari dimensiuni 'Călătorie Galactică' de Sabin Bălaşa - scoasă la licitaţie, la Artmark

Artmark
Călătorie - Sabin Bălaşa

Opera de mari dimensiuni "Călătorie Galactică", dăruită de maestrul Sabin Bălaşa, în 2010, unui copil talentat, dar orfan, cu dorinţa de a ajuta micul artist să îşi îndeplinească visul după împlinirea majoratului, este scoasă la licitaţie, pe 22 februarie, prin Casa Artmark, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Artmark, transmis miercuri AGERPRES, opera este pusă în vânzare în cadrul Licitaţiei de Artă Contemporană.

Una dintre cele mai valoroase lucrări din licitaţie, având cele mai mari dimensiuni dintre toate picturile de Sabin Bălaşa ieşite până astăzi la vânzare în piaţa românească de artă, "Călătorie Galactică", estimată la 30.000 - 50.000 de euro, înfăţişează un basm românesc, explorând legendele şi folclorul autohton, ce au devenit o constantă în creaţiile importante ale pictorului.

Vor mai fi scoase la licitaţie lucrările "Wind my pages" de Alexandru-Claudiu Maxim, la un preţ de pornire de 400 de euro, şi "Autoportret în deşert" de Ecaterina Vrana, "care a refuzat să se conformeze normelor încă rigide ale anilor '90", pictând, aşa cum a apreciat, "contra profesorilor săi", estimată la 2.000 - 4.000 de euro.

Cele aproximativ 200 de opere care vor intra în licitaţie, realizate de trei generaţii de artişti contemporani, pot fi admirate la Palatul Cesianu-Racoviţă în intervalul orar 10,00 - 20,00, de luni până duminică.

Totodată, Casa de Licitaţii A10 by Artmark organizează, în colaborare cu Asociaţia OvidiuRo, prima licitaţie dedicată exclusiv artei digitale în format NFT, evenimentul, intitulat "NFTs OvidiuRo. Romanian Digital Artists Charitable Sale", urmând a avea loc vineri, de la ora 15,00. Preţul unitar de pornire este de 500 de euro pentru fiecare lucrare.

Toate fondurile colectate în urma vânzării loturilor de artă digitală în format NFT vor fi direcţionate către programul "Citeşte-mi 100 de poveşti". Fondurile vor contribui la achiziţionarea unui stoc de cărţi pentru instituţiile preşcolare defavorizate din România, cu scopul de a oferi posibilitatea ca, la finalul celor trei ani de grădiniţă, un copil să fi auzit minim 100 de poveşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.