Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opera Națională București și Filarmonica George Enescu, premiate la Gala Premiilor MUSICRIT

Inquam Photos/ Octav Ganea
Lucian Romascanu

În cadrul primei ediții a Galei Premiilor MUSICRIT, organizată de Uniunea Criticilor, Redactorilor ṣi Realizatorilor Muzicali din România, Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a înmânat două dintre cele 22 de distincții. Astfel, directorul general al Operei Naționale București, Daniel Jinga, a primit premiul pentru „Cea mai bună stagiune lirică din țară”, iar directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, Marin Cazacu, pentru „Cea mai bună stagiune simfonică din țară”.

„Am avut șansa unui mandat cu noroc, pentru că anul trecut au fost organizate concursuri în mai multe instituții importante ale Ministerului Culturii. Una dintre acestea este Opera Națională București, acolo unde a câștigat omul potrivit, Daniel Jinga, un tânăr om de cultură, extraordinar de talentat în meseria lui de dirijor. El a dovedit în anul care a trecut calități similare și în ceea ce privește managementul instituțiilor de spectacole și nu aș vrea să adaug mai multe, deoarece are mulți ani înainte pentru a fi lăudat și pentru a merita aceste laude. Felicitări, Daniel, ai reușit să faci din Opera Națională București un loc în care lumea să-și dorească să vină. Îți urez mult succes și sănătate!”, a afirmat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, pe scena MUSICRIT.

Totodată, Lucian Romașcanu a făcut laudatio și pentru Marin Cazacu, cel care a câștigat anul trecut concursul organizat pentru ocuparea funcției de director al Filarmonicii George Enescu.

„Un violoncelist excepțional, un om care a dus Tinerimea Română la un nivel pe care multe orchestre și instituții culturale și-l doresc. Avem astfel, în acest moment, la două dintre cele trei instituții culturale importante din București avem directori cu mandat câștigat, de acest calibru. Mulțumesc, Marin Cazacu pentru tot ceea ce faci! Felicitări!”, a spus în încheiere Ministrul Culturii.

Trofeul primei ediții al acestei gale a fost ridicat tot de Marin Cazacu pentru Ansamblul Violoncellissimo, al cărui fondator este.

Gala Premiilor MUSICRIT a avut loc sâmbătă seară, 14 ianuarie a.c., la Palatul Camerei de Comerț și Industrie din București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.