Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune AMPLĂ la Bacău. Liberalii strâng semnături pentru demiterea primarului Cosmin Necula

semnaturi revolutionari

PNL Bacău a reuşit să strângă circa 2.100 de semnături din cele 40.000 necesare declanşării referendumului pentru demiterea primarului municipiului reşedinţă, Cosmin Necula.

Anunţul a fost făcut vineri, într-o conferinţă de presă, de deputatul Ionel Palăr, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Bacău. Acesta a precizat că pe parcursul acţiunii, demarată înaintea sărbătorilor de Paşte, oamenii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care este administrat municipiul Bacău.


"Am distribuit în oraş o scrisoare prin care explicăm băcăuanilor de ce am declanşat această procedură. Astăzi avem 2.137 de semnături. Colegii noştri care au mers în teren şi au discutat cu cetăţenii au constatat că nemulţumirea oamenilor nu este legată de problemele majore, ci vine din cartiere. Toată lumea reclamă curăţenia oraşului, străzile ca după bombardamente, că blocurile nu sunt igienizate sau lipsa acută a parcărilor fără nicio perspectivă de a fi rezolvată", a declarat preşedintele PNL Bacău. 

Ionel Palăr a adăugat că demersul de demitere a primarului municipiului Bacău nu este politicianist, ci unul democratic. 

"Am avut surpriza să semneze şi oameni care au votat PSD. Acest demers nu este politicianist, ci este o formă de funcţionare a democraţiei. Doi ani sunt suficienţi pentru viaţa unei comunităţi ca un primar să vadă care este fişa postului. Fie se apucă serios de treabă, fie ne lasă. Noi nu avem un termen de strângere de semnături, nici legea nu ne obligă, dar vom face tot să maximizăm să ajungem la numărul de semnături care să declanşeze referendumul", a spus deputatul Ionel Palăr. 

La rândul său, deputatul Tudoriţa Lungu a precizat că PNL a depus la Primăria Bacău o solicitare privind amplasarea unor corturi în oraş, unde să fie strânse semnăturile necesare declanşării referendumului. 

Potrivit legii, referendumul privind demiterea primarului se poate organiza doar după strângerea a 25% din semnăturile cetăţenilor cu drept de vot din localitatea respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.