Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune de amploare a polițiștilor din România și alte patru țări: Peste 200 de membri ai unei reţele de trafic de persoane, arestaţi

Pressalert.ro
Mascati

Peste 200 de presupuşi membri ai unei reţele de trafic de persoane au fost arestaţi în Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia şi România, a anunţat joi, la Viena, ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, potrivit DPA, anunță agerpres.

Autorităţile din cele cinci ţări au reţinut un număr total de 205 membri ai respectivei grupări de crimă organizată, care era specializată în special în traficul de refugiaţi sirieni spre Germania, Franţa, Belgia şi Olanda, potrivit oficialului austriac.

Peste 36.100 de persoane ar fi fost transportate peste graniţe de la începutul anului, în Viena aflându-se centrul de comandă al operaţiunii.

Reţeaua ar fi obţinut un profit de 152 de milioane de euro. Presupusul lider al grupării, un român, a fost reţinut în România la 4 mai, precizează DPA.

Poliţia austriacă a descoperit de asemenea o serie de ateliere în Viena şi în împrejurimi unde vehiculele erau transformate pentru a putea transporta migranţi. Au fost confiscate aproximativ 80 de vehicule.

În octombrie, două cadavre au fost descoperite într-un vehicul care transporta circa 30 de persoane în Austria în apropiere de graniţa cu Ungaria.

Poliţia austriacă a precizat că transportul ar fi fost făcut de presupusul lider al grupării. O altă presupusă reţea a fost destructurată apoi în Letonia.

Un alt suspect, care a tras asupra forţelor de ordine austriece în ianuarie, ar fi fost reţinut în Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.