Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opere de artă de Toulouse-Lautrec, Matisse, Picasso şi Dali vor fi scoase la licitație la Artmark

picasso

O selecţie de opere de artă ce cuprinde nume precum Paul Bril, Gerrit Dou, Giovanni Ghisolfi, Carlo Maratta, Giovanni Paolo Panini, Nicolas de Largillière, Henri Toulouse-Lautrec, Georges Braque, Henri Matisse, Pablo Picasso, René Magritte şi Salvador Dali va fi scoasă la licitaţie pe 5 februarie, la Artmark, scrie news.ro.

Cele 86 de loturi cuprinse în „Licitaţia de Artă Europeană” au valoare estimată între 150 de euro şi 25.000 de euro, potrivit artmark.ro.

Licitaţia cuprinde o parte din colecţia de artă clasică a diplomatului Vasile Stoica (1889 - 1959). Multe dintre operele acestei colecţii sunt clasate astăzi în categoria Tezaur a Patrimoniului Naţional Cultural Mobil şi vor face parte din licitaţia Artmark din 5 februarie 2019.

Între lucrări se numără opere semnate de Jacopo Tintoretto, Paul Bril, Gerrit Dou, Giovanni Ghisolfi, Carlo Maratta, Giovanni Paolo Panini şi Nicolas de Largillière.

Colecţia preluată din familia diplomatului prin confiscare, în 1977, de către statul român, s-a aflat în custodia Muzeului Naţional de Artă al României până în 2009, când a fost restituită moştenitorilor de drept.

Citește și: Rapperul Future a înregistrat al şaselea album numărul 1 în topul Billboard 200

„Peisaj de pădure cu râu”, de Philipp Otto Runge, ulei pe pânză, are cea mai mare valoare estimativă, cuprinsă între 15.000 şi 25.000 de euro.

La vânzare sunt scoase şi „Les Bleus de Barcelone" (Paris, 1963), o mapă ce conţine 8 cromolitografii realizate de Pablo Picasso, cu valoare stimată între 2.500 şi 3.500 de euro, sculptura din bronz „Madonă”, de Salvador Dali, estimată 1.500 - 2.500 de euro, şi cromolitografia „Ceci n'est pas une pipe”, de René Magritte, estimată 250 - 350 de euro.

O singură lucrare de Toulouse-Lautrec este prezentă în licitaţie - litografia în culori „Mademoiselle Marcelle Lender” - estimată la 500 - 800 de euro. Este şi cazul lui Matisse. Cea mai accesibilă lucrare din licitaţie este litografia „Nud albastru”, estimată la 150 - 250 de euro.

Licitaţia va avea loc pe 5 februarie, de la ora 20.30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.