Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE - SRI, o mișcare 'deșteaptă', după tragedia din Franța

sri

Spionii de la noi nici n-au așteptat să se evapore fumul de glonț că au și găsit o cale de a specula tragedia de la Paris. Mai activ ca niciodată, purtătorul de vorbe al SRI, Sorin Sava, a decretat: avem nevoie de Legea Big Brother.

Citește și: Absenta legilor Big Brother afecteaza siguranta nationala / SRI

Nu facem istorie contrafactuală, dar din ce ne aducem aminte judecătorii Curții Constituționale n-au fost prea încântați de varianta în care spionii își bagă nasul în telefonul, tableta sau laptopul tuturor și au zis NU acelei variante a Legii Big Brother, care a trecut de Parlament.

Nu mai pomenim cum a trecut de Parlament. Un vot extrem de controversat la Senat și adoptare tacită la Camera Deputaților.

Trecând peste detaliile ”picante”, revenim la oile noastre. Atacul terorist de la Paris le-a dat șansa mai marilor de la SRI să ne explice cum păcătuim noi, în România, că nu-i lăsăm să-și bage nasul în tot și în toate.

Dumnezeu să-i odihnească pe jurnaliștii și polițiștii morți la Paris, dar în Franța funcționează Legea Big Brother și uite că n-a ajutat la nimic. Teroriștii n-au fost depistați dinainte, nu s-a știut nimic, decât în momentul în care era prea târziu.

Și atunci de ce vrea SRI cu tot sufletul o astfel de lege? Întrebarea mai corectă ar fi de ce să nu o dorească: munca le-ar fi mult mai ușoară, dar nimic nu garantează reușitele, însă bugetele serviciilor ar crește spectaculos.

În țara cu cele mai multe servicii secrete din Europa chiar ar fi o rușine să-ți scape ceva, deși, viața ne-a mai arătat că serviciile de la noi performează cu adevărat: accidentele din Apuseni și de la Siutghiol ne-au dovedit cu vârf și îndesat.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.