Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția în online. Care sunt cele mai căutate branduri politice?

Google Trends

Opoziția  română prezintă un peisaj destul de pestriț. Partidul Național Liberal este un partid tradițional, cu organizații până la nivel de comună. Uniunea Salvați România încearcă și ea să își construiască organizații, dar... mai este mult până departe. Pro România se confundă în continuare cu Victor Ponta. PMP este un caz mai bizar. La nivel de brand politic ea este dominată de fostul său președinte, Traian Băsescu. Totuși succesul său electoral (cât a fost) se datorează și prezenței unor șefi de organizație cu vechime în politică (unii luați de pe la alte partide). Cum se reflectă această diversitate în online?

Comparând partidele, doar trei partide ies în evidență: PNL și USR și PMP. Întâmplător sau nu, singurele partide parlamentare.

content-image

Dacă ne uităm, însă, la principalele personalități vedem că Dan Barna și Ludovic Orban nu mai domină peisajul. Internauții sunt interesați de Traian Băsescu (în sud și est) și, surprinzător, Victor Ponta (Transilvania, dar și Moldova). Dacian Cioloș este căutat în județul de baștină, Sălaj, dar și în Alba. Dan Barna și Ludovic Orban lipsesc, în sensul că în oricare județ al țării există un lider al opoziției mai căutat decât ei.

content-image

 

Astfel, PNL și USR nu par a fi în acest moment partide de lider, în schimb PMP, Pro România și MRI, da. Ca să avem o imagine mai completă am făcut o hartă cu căutările după cel mai popular brand politic, fie că este partidul, fie liderul.

content-image

În sfârșit, imaginea este mai nuanțată. Traian Băsescu este căutat în zone întinse din Vechiul Regat în timp ce PNL este cel mai căutat în Transilvania. USR și MRI, dețin supremația în câte două județe transilvane, incluzând pe cele de origine ale liderilor (Sălaj pentru MRI, Sibiu pentru Dan Barna). Victor Ponta este cel mai căutat în 5 județe răspândite prin mai toate regiunile țării (excepție fac Moldova și Banatul).

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.