Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia critică dur amplasamentul viitorului Spital Metropolitan

zuonline.ch
spital semn indicator

Liderii opoziţiei critică dur amplasamentul viitorului Spital Metropolitan Bucureşti. Potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO, preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, vine cu acuzaţii şi face apel la consilierii generali să nu voteze propunerea în cadrul şedinţei.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ- Fostul premier Mihai Tudose, DENUNŢAT la Parchetul General. Ce verifică procurorii

"Insistența cu care Primarul General se ține de ideea construirii spitalului municipal în Pipera este de neînțeles. Doamna Firea poate să propună construirea spitalului municipal direct în Voluntari, ca să fie măcar clar cui servește.

Dacă chiar se dorește construirea Spitalului Municipal, trebuie căutată o zonă în oraș, iar Primăria ar trebui să-și rezerve, din timp, un spațiu din locațiile care încă mai sunt disponibile și care sunt ocupate rapid de dezvoltări imobiliare.

Baza RATB nu trebuie distrusă și transformată, din motiv de speculă imobiliară.

Nu are nicio logică administrativă ca un spital care deservește Bucureștiul să fie plasat atât de departe și într-o zonă cu puține facilități.

Transportul de urgență într-o zi normală, aglomerată, dinspre centrul orașului spre Pipera, va fi un calvar, din care pot rezulta victime.

Zona Pipera a fost recent invalidată de autoritățile europene în cazul competiției pentru Agenția Europeană a Medicamentului, tocmai din cauza deficitului de facilități de transport și de legături cu restul orașului pe care le presupune o instituție care generează un trafic intens.

Deoarece nu a primit de la Guvern imobilul solicitat, astăzi Primarul general vine cu o altă propunere pentru un alt amplasament, tot în Pipera, în condițiile în care amplasarea unui spital în acea zonă a Bucureștiului nu are nicio logică pentru urgențele medicale și nici pentru accesibilitate sau confort urban.

Fac apel la colegii consilieri generali USR să nu voteze această propunere.", potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.