Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia din Ungaria strânge semnături împotriva dreptului de vot al cetăţenilor care nu au locuit niciodată în ţară

ungaria-steag

Formaţiunea de opoziţie Coaliţia Democratică (DK) din Ungaria a lansat o campanie de strângere de semnături pentru a interzice dreptul la vot al cetăţenilor care nu au locuit niciodată în ţară, informează MTI.

Liderul DK, Ferenc Gyurcsany, a argumentat că cetăţenii din afara graniţelor, care nu au trăit şi nu trăiesc în Ungaria, nu resimt consecinţele votului lor şi că viitorul asistenţei medicale şi al sistemului de pensii nu trebuie decis la Sydney, Caracas sau Odorheiul Secuiesc. Cei care "nu împărtăşesc viaţa de zi cu zi a ţării" nu ar trebui să aibă dreptul de a influenţa vieţile celor care trăiesc în Ungaria, citează agenţia ungară de presă dintr-un discurs al lui Gyurcsany la o manifestaţie de la Budapesta, conform Agerpres.

Gyurcsany a precizat că DK nu militează pentru retragerea cetăţeniei ungare a maghiarilor din afara ţării. El a apreciat că nu se va putea schimba legea electorală în cele cinci luni rămase până la alegeri, dar guvernul Ungariei trebuie "să audă vocea poporului". Balasz Hidveghi, directorul de comunicare al FIDESZ, partidul de guvernământ, declarase înaintea discursului lui Gyurcsany că stânga "doreşte să implementeze planul lui Soros şi să stabilească migranţii în Ungaria (...) şi în acelaşi timp este gata să ducă o campanie de ură împotriva ungurilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.