Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziţia face front comun cu cei de la Comisia Europeană: Atacuri în rafală la adresa PSD-ALDE

romania ue comisia europeana

Preşedintele USR, Dan Barna, a apreciat joi, într-o postare pe Facebook, că raportul de ţară al Comisiei Europene (CE) prezentat miercuri indică şi în scris că "România merge prost". "În documentul de lucru emis ieri de Comisia Europeană în ce priveşte Raportul de ţară pentru România constatăm derapajele grave către care România se îndreaptă sub actuala guvernare PSD-ALDE. Loviturile aduse luptei anti-corupţie şi măsurile care afectează independenţa justiţiei dau România puternic înapoi, afectând inclusiv credibilitatea pentru mediul de afaceri. În plus, deşi avem o creştere economică bazată pe consum, Comisia trage un serios semnal de alarmă privitor la o prăbuşire economică în perioada următoare", a scris Dan Barna.

Citeşte şi: Un deputat PSD devoalează culisele SCANDALULUI din partid: Cine beneficiază de această criză - 'mă simt JIGNIT'

Liderul USR apreciază că în momentul de faţă deficitul bugetar este îngrijorător, dar încă nu se văd efectele "revoluţiei fiscale". "Nu avem reforme structurale, nu avem consolidare fiscală, deficitul bugetar este la un nivel îngrijorător, iar investiţiile rămân la un nivel ridicol de mic. Şi nu pot să nu remarc faptul că încă nu se văd cu adevărat efectele dezastruoase ale 'revoluţiei fiscale' care parazitează România la începutul acestui an. În egală măsură, recomandările specifice de ţară, emise la începutul anului trecut, reprezintă în mod cert mai degrabă impedimente pentru guvernarea PSD-ALDE, întrucât se adresează unor sectoare care privesc reforme de profunzime şi nu propriilor obiective legate de agenda personală a domnilor Dragnea, Tăriceanu şi grupul dumnealor de acoliţi", a arătat Barna.

Citește și: Mii de șoferi sunt vizați: Cum vor recupera banii pe timbrul de mediu în 2018

El mai arată că, potrivit raportului CE, România rămâne în continuare deficitară în domenii precum sistemul de sănătate, administraţia publică sau accesul la educaţie de calitate. "Concluziile Comisiei Europene în acest sens sunt simple: România a adresat foarte puţin sau chiar deloc recomandările sesizate de instituţiile europene şi rămâne în continuare deficitară în puncte cheie precum reforma din sistemul de sănătate, reforma din administraţia publică sau accesul la educaţie inclusivă şi de calitate. Deloc de neglijat este şi situaţia în care ne aflăm în ce priveşte implementarea pilonului european al drepturilor sociale, în ciuda faptului că cel mai mare partid de guvernământ se declară de orientare social-democrată. Suntem într-o situaţie critică în chestiuni precum rata ridicată a abandonului şcolar, sistemul de protecţie şi incluziune socială sau decalajul în ocuparea forţei de muncă între femei şi bărbaţi", a mai precizat liderul USR.

Citește și: Lipsa imunoglobulinei a dat peste cap sistemul: Ce va face Ministerul Sănătății – Au nevoie de donatori

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.