Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oprea, urmărit penal în dosarul ”Doi și-un sfert”

oprea

Fostul vicepremier Gabriel Oprea s-a prezentat miercuri dimineața, 2 martie, la sediul DNA unde i s-a comunicat că este urmărit penal în dosarul DIPI. În același dosar este urmărit și fostul șef al acestei direcții.

UPDATE 10.50: ”Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”.

La ieșire el a declarat din nou că este nevinovat și a beneficiat de protecție. Gabriel Oprea a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că va fi urmărit penal, după ce Senatul a dat aviz, în 24 februarie, pentru cercetarea acestuia, la cererea procurorilor anticorupţie.

”Nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecție. Sunt nevinovat și îmi voi dovedi nevinovăția", a spus Oprea, după întâlnirea cu procurorii.

Senatorii au aprobat în data de 24 februarie, cu 71 de voturi „pentru” și 52 de voturi „împotrivă, cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea, într-un nou dosar instrumentat de către procurori.

Potrivit solicitării DNA la data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție.

Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.

În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.