Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opt persoane, reţinute după perchezițiile la evazioniștii din domeniul jocurilor electronice

perchezitii

Opt persoane au fost reţinute şi 14 au fost puse sub control judiciar, în urma celor peste 300 de percheziţii desfăşurate miercuri în 29 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, în cazul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul jocurilor electronice de noroc. 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, transmis joi AGERPRES, din locurile în care au avut loc descinderi au fost ridicate importante sume de bani, dar şi o cantitate însemnată de aur.

Tăriceanu pune întrebarea de 1000 de puncte liberalilor


"În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 492.136 de lei, 101.695 de euro, 500 USD, 2.180 dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinţi şi 320 de kuna croaţi. De asemenea, au fost ridicate: un lingou de 1 kg de aur, un lingou de 50 de grame de aur, 75 de monede de aur, 21 de monede de argint, 5 insigne de aur şi au fost indisponibilizate 77 de aparate de joc neautorizate", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, anchetatorii au descoperit şi 15 spaţii în care se exploatau jocuri de noroc fără licenţă.

Fostul ambasador al SUA dă asigurări României după alegerea lui Trump. Care este mesajul


Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au efectuat miercuri 313 percheziţii în 29 de judeţe şi în municipiul Bucureşti. Activităţile s-au desfăşurat la sediile şi punctele de lucru aparţinând unui număr de 16 firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor. 

"Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, persoanele în cauză ar fi creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc. Astfel, veniturile obţinute din exploatarea jocurilor de noroc în săli deschise pe raza mai multor localităţi din 29 de judeţe din ţară ar fi fost diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor ori sistemelor de contorizare ale aparatelor electronice", se mai arată în comunicat. 

Potrivit anchetatorilor, sumelor neînregistrate în evidenţele contabile le-ar fi fost atribuită ulterior o provenienţă aparent legală, fiind reintroduse în circuitul economic ca "împrumut asociat" pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.