Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organismele europene de reglementare cer detalii de la Facebook cu privire la proiectul de criptomonedă

radu-tudor.ro
Facebook Cambridge Analytica

Proiectul reţelei sociale Facebook de a introduce o nouă criptomonedă, denumită Libra, a ridicat marţi mai multe semne de întrebare în rândul organismelor de reglementare şi băncilor centrale din Europa, care au solicitat mai multe detalii de la Facebook cu privire la proiectul Libra, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Autoritatea pentru Conduita Financiara din Marea Britanie (FCA) a anunţat că deocamdată nu există suficiente informaţii cu privire la Libra, adăugând că proiectul ar putea fi unul important pentru politicile publice şi că nu va obţine aprobările necesare fără noi informaţii. "Nu vor trece rapid prin procesul de autorizare fără aceste informaţii", a subliniat preşedintele FCA, Andrew Bailey.

Separat, Domenico Gammaldi responsabil cu supervizarea pieţei la Banca Centrală a Italiei, a cerut şi el mai multe informaţii de la Facebook. "O carte alb (white paper) înseamnă şi faptul că există foarte puţine informaţii", a declarat Gammaldi la o conferinţă pe tema cripto-monedelor organizată la Zug (Elveţia).

Citește și: Antenele mută în forță! Cine vine la conducere, începând cu această lună

Guvernatorul Băncii Centrale a Franţei, Villeroy de Galhau, a subliniat că Libra va trebui să respecte reglementările privind combaterea spălării de banii iar susţinătorii acestui proict vor trebui să obţină o licenţă bancară dacă vor dori să ofere servicii de genul depozite bancare. Franţa vrea să profite de faptul că deţine preşedinţia G7 pentru a pune la punct un grup de lucru care să se ocupe de aceste îngrijorări la nivel internaţional.

La rândul său, preşedintele Financial Stability Board (FSB), Randal Quarles a spus că intenţia Facebook de a se extinde pe piaţa plăţilor nu se va afla pe agenda summitului G20 care va avea loc săptămâna aceasta în Japonia, însă intenţiile reţelei sociale ar putea determina organismele de reglementare să se uite mai atente la criptomonede.

Săptămâna trecută, Facebook a anunţat că intenţionează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăţilor digitale. Facebook susţine că Libra va fi susţinută de active reale, precum depozite bancare şi obligaţiuni guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede precum bitcoin.

Citește și: Rareș Bogdan surprinde! Reacție legată de principalul rival

Anunţul Facebook a dat naştere la îngrijorări în rândul politicienilor americani şi a determinat mai mulţi guvernatori ai unor importante bănci centrale din Europa să avertizeze Facebook că trebuie să se aştepte la o mulţime de întrebări din partea autorităţilor de reglementare cu privire la Libra.

Până acum, marile bănci centrale s-au abţinut să reglementeze monedele digitale, deoarece au eşuat anul trecut să ajungă la un acord cu privire la modul în care ar trebui făcut acest lucru şi după ce au concluzionat că monedele digitale sunt prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.