Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizație PSD condamnă amenințarea lui Timmermans cu excluderea din PES

Facebook
timmermans

Organizația PES Activists din cadrul PSD a scris, vineri, pe Facebook, după ce Frans Timmermans a amenințat PSD cu excluderea din familia socialiștilor europeni, că declarațiile prim-vicepreședintelui Comisiei Europene sunt „inoportune” și că acesta ar trebui să respecte istoria partidului.

„Partidul Social Democrat a împlinit în urmă cu câteva zile 126 de ani de existență (...) De-a lungul timpului social democrații români au contribuit la dobândirea drepturilor sociale, la promovarea justiției sociale și a egalității de șanse între femei și bărbați, la reducerea inegalităților, jucând un rol important atât în realizarea Marii Uniri cât și ulterior în renașterea democrației românești după Revoluția din 1989.

Această istorie trebuie respectată de toată lumea. Partidul Social Democrat rămâne fidel valorilor sale social democrate, un partid de stânga cu rezultate politice, care a dus România spre integrarea în NATO și Uniunea Europeană, o formațiune politică puternică care prin diversitatea sa a reușit să devină principalul partid politic din România din ultimii ani. În acest sens respingem cu fermitate orice sugestie sau aluzie la o posibilă excludere a Partidului Social Democrat din familia socialiștilor europeni. Nimeni nu este perfect, dar în contextul în care au existat și există discuții la cel mai înalt nivel privind identificarea celor mai bune soluții, orice declarație politică privind acest subiect este inoportună și afectează esența bunei comunicări și colaborări. Declarațiile publice nu ajută pe nimeni, inclusiv pe candidați.

Partidul Social Democrat va câștiga alegerile pentru Parlamentul European și va demonstra la nivel european că poate aduce, ca și până acum, o contribuție importantă familiei politice europene, dezvoltării proiectului european și rolului pe care România îl poate avea în Uniunea Europeană”, a transmis organizația PSD.

Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi candidatul Partidului Socialiştilor Europeni la funcţia de preşedinte al CE, a avertizat vineri că Partidul Social-Democrat din România riscă excluderea din PSE din cauza situaţiei statului de drept.

Citește și: Liviu Dragnea forțează demisii din Guvern: Sper că Plumb și Intotero nu ne vor pune într-o situație delicată .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.