Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația PES activists România a lansat un proiect cu resurse educaţionale video pentru copii

PES Activist Romania
PES activist Romania

"Clasa virtuală" este un proiect cu resurse educaţionale video pentru copii, cu scopul de a-i ajuta în contextul crizei coronavirus, lansat, miercuri, de organizaţia PES activists România.

"În contextul în care astăzi (miercuri - n.r.) ar fi trebuit să reînceapă şcoala după vacanţa de primăvară, organizaţia PES activists România, cu sprijinul eurodeputatului Victor Negrescu, a lansat proiectul 'Clasa virtuală', un canal video (...) disponibil pe o platformă specifică, incluzând resurse educaţionale pentru copii cu scopul de a-i ajuta în contextul crizei coronavirus. Având în vedere importanţa continuării activităţilor de predare-învăţare şi a menţinerii contactului elevilor cu şcoala, PES activists România a realizat un instrument online ce oferă acces la conţinut educaţional special creat de colaboratorii echipei, dar şi la conţinut deja existent, selectat, recomandat şi verificat de profesori din reţeaua PES activists. În prezent au fost selectate peste 200 de clipuri video cu conţinut educaţional", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de Victor Negrescu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Se pregătesc 'coridoare turistice' în Balcani: Cehia vrea să aducă turiști croați, austrieci și unguri

Europarlamentarul PSD a afirmat că este foarte important ca elevii să rămână conectaţi cu şcoala, cu materia, cu lecţiile şi, în general, cu procesul de învăţare.

"Toate platformele online, canalele de comunicare profesor-elev pe Internet sau programele educative TV contribuie, fiecare, la continuarea procesului de învăţământ în această perioadă dificilă, de distanţare socială, dar e nevoie de cât mai multe resurse pentru a-i ajuta pe copii să înveţe. Din păcate, Ministerul Educaţiei nu face suficient în acest sens, iar cele mai multe iniţiative sunt realizate la nivel local şi aparţin şcolilor sau universităţilor, societăţii civile sau autorităţilor locale şi, nu în ultimul rând, persoanelor interesate să sprijine educaţia. Ştim că mulţi copii şi tineri petrec timp liber pe platformele video, aşa că ne-am gândit ca tot pe o astfel de platformă să le aducem şi conţinutul educaţional de care au nevoie. Clasa virtuală este de fapt un apel la mobilizare pentru continuarea procesului educaţional şi caută să vină în sprijinul elevilor şi al profesorilor, precum şi al părinţilor care au nevoie de materiale-suport, contribuind la diversificarea surselor educaţionale online", a declarat Negrescu, membru în Comisia pentru Educaţie a Parlamentului European.

Citește și: Donald Trump, după ce prețul petrolului a ajuns la MINUS 40 de dolari pe baril: 'Nu vom lăsa niciodată baltă măreaţa Industrie de Petrol & Gaz a SUA'

Potrivit comunicatului, canalul video "Clasa virtuală" conţine resurse educaţionale pentru toate grupele de elevi, din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, dar şi activităţi pentru preşcolari, pentru învăţământul special şi activităţi extra-curriculare. Elevii au acces la soluţii educaţionale de limba română, matematică, biologie, la ateliere de creaţie sau chiar la programe de exerciţii fizice.

"'Clasa virtuală' e o platformă realizată prin voluntariat şi ne dorim să o dezvoltăm cu suportul tuturor celor care vor să vină alături de noi în sprijinul elevilor, părinţilor şi profesorilor din România. Dar e nevoie de mult mai mult sprijin pentru educaţie, de la nivel naţional şi european deopotrivă, în special pentru cei care nu au posibilitatea să acceseze astfel de platforme online. Trag din nou un semnal de alarmă - în această perioadă, există mulţi elevi şi profesori care nu au acces la Internet şi la mijloacele tehnice necesare pentru a continua cursurile", a subliniat Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.