Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oscar: Recorduri după anunţarea nominalizărilor din 2016

the oscar

Steven Spierlberg a ajuns joi la numărul record de 9 nominalizări, în calitate de producător, pentru premiul Oscar la categoria ''Cel mai bun film'', potrivit Academiei Americane de Film, relatează EFE. 

Potrivit listei difuzate joi, la Los Angeles, pelicula ''Bridge of Spies'' produsă de el va 'lupta' pentru cel mai râvnit Oscar din 2016 cu alte şapte lung-metraje: 'The Big Short'', ''Brooklyn'', ''Mad Max: Fury Road'', ''The Martian'', ''The Revenant'', ''Room'' şi ''Spotlight''. 

Anterior, Spielberg a mai candidat la acest trofeu cu ''E.T. the Extra-Terrestrial'' (1982), ''The Color Purple'' (1985), ''Schindler's List'' (1993), ''Saving Private Ryan'' (1998), ''Munich'' (2005), ''Letters from Iwo Jima'' (2006), ''War Horse'' (2011) şi ''Lincoln'' (2012). A obţinut statueta în 1993. El totalizează şi şapte nominalizări pentru categoria 'Cel mai bune regizor', la care a şi fost câştigător de două ori, cu ''Schindler's List'' şi ''Saving Private Ryan''. 

Pe de altă parte, Sylvester Stallone, nominalizat joi la categoria 'Cel mai bun actor în rol secundar' pentru 'Creed', devine cel de-al şaselea actor din istorie nominalizat pentru interpretarea aceluiaşi personaj în două filme diferite. În cazul lui este vorba despre boxerul Rocky Balboa, pe care el l-a întruchipat într-o serie 'Rocky' de mare succes, nominalizarea la Oscar fiind pentru prima peliculă, în 1976. 

Performanţe similare au mai avut: Bing Crosby (''Going My Way'', 1944, şi ''The Bells of St. Mary'', 1945), Paul Newman (''The Hustler'', 1961, şi ''The Color of Money'', 1986), Peter O'Toole (''Becket'', 1964, şi''The Lion in Winter'', 1968), Al Pacino (''The Godfather'', 1972, şi ''The Godfather Part II'', 1974) şi Cate Blanchett (''Elizabeth'', 1998, şi ''Elizabeth: The Golden Age'', 2007). Dintre aceştia, doar Bing Cosby şi Paul Newman au obţinut şi Oscarul, în 1944 şi, respectiv, 1986. 

Şi Jannifer Lawrence se poate mândri cu un record începând de joi, de când este pe lista celor care aspiră la un Oscar pentru 'Cea mai bună actriţă în rol principal' pentru ''Joy''. La numai 25 de ani, ea este cel mai tânăr artist care are în palmares patru nominalizări la Oscar. În 2012, ea s-a numărat printre laureaţi pentru interpretarea din 'Silver Linings Playbook'. 

'Regele' de necontestat rămâne compozitorul american John Williams, care joi a ajuns la 50 de nominalizări (dintre care 45 la categoria ''Cea mai bună coloană sonoră'' şi cinci pentru ''Cea mai bună melodie originală''). În istoria acestei prestigioase competiţii el a fost depăşit doar de Walt Disney, care a candidat de 59 de ori la Oscar. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.