Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCE dă un semnal Guvernului României: A REFUZAT să invite reprezentanții săi la o dezbatere despre infracțiuni și discursuri ale urii anti-creștine

Preparations for OSCE Ministerial Council in Sofia

Doi specialiști români în materie de libertate religioasă, Dr. Cătălin Raiu și Arhid. Dr. Ionuț Mavrichi, au fost selectați de către Biroul OSCE pentru instituții democratice și drepturile omului pentru a participa la un program de training privitor la infracțiuni și discursuri ale urii anti-creștine numit „Understanding and Addressing Anti-Christian Hate Crime: Training for Civil Society Organizations”.

De remarcat că OSCE nu a invitat niciun reprezentant al Guvernului României, deși are în componența sa Secretariatul de Stat pentru Culte, condus de secretarul de stat Victor Opaschi.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

Intoleranța cu privire la creștini este o preocupare constantă a statelor din regiunea OSCE, state care au aderat la convenții și tratate internaționale privitoare la libertatea religioasă.

Trainingul și-a propus prezentarea și implementarea modalități de identificare, monitorizare, investigare și condamnare a infracțiunilor legate de ura anti-religioasă.

Citește și: Purtătorul de cuvânt de la Matei Balș: Nu este atât de important să știm câte persoane sunt infectate cu noile tulpini

A fost luată în discuție și construirea de coaliții care să depună eforturile necesare pentru încetarea abuzurilor referitoare la creștini. Bisericile, comunitățile creștine și creștinii ca indivizi sunt încurajați să denunțe abuzurile la adresa libertății religioase.

Au fost analizate măsurile disproporționate luate de guverne împotriva libertății religioase în statele membre OSCE și analizate eforturile statelor membre, în special ale celor membre UE, de a dezvolta politici publice care să prevină gesturile și atitudinile anti-creștine.

Citește și: Primarul Ciprian Ciucu s-a dat de gol, în direct, după ce a anunțat că vrea majorarea taxei de parcare: ‘Sunt multe lucruri pe care nu le-am spus în campanie’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.