Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OSCE susține că a reperat posibile transferuri de arme din Rusia spre Ucraina, în zonele rebele

twitter.com
ucraina armata
O misiune de observare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a informat joi AFP că a reperat posibile transferuri de arme din Rusia spre teritoriile separatiste din Ucraina, în timp ce Moscova susţine că nu îi sprijină militar pe rebeli, informează Agerpres.

Într-un e-mail trimis AFP, OSCE a afirmat că a observat săptămâna trecută armament greu trecând frontiera noaptea. 

O dronă OSCE a filmat "autovehicule, printre care un camion care deplasa un mijloc blindat pentru transportul trupelor" intrând şi ieşind de pe teritoriul ucrainean sub control separatist pe un drum de ţară fără post de frontieră. 

OSCE, a cărei echipă formează singura misiune de observare independentă din estul Ucrainei, nu a afirmat explicit că rebelilor li s-au livrat arme. 

Cu alte două ocazii, organizaţia a informat că a văzut convoaie de arme deplasându-se în apropierea frontierei ucrainene, însă fără să treacă peste aceasta. 

OSCE, care dispune de 600 de observatori în această regiune, a deplâns în repetate rânduri că dronele sale sunt bruiate, chiar doborâte în zonele de conflict. 

"Rusia trebuie să înceteze să mai livreze arme letale intermediarilor săi din estul Ucrainei profitând de întunericul nopţii", a reacţionat pe Twitter ambasada americană la Kiev. "Numai Rusia poate pune capăt băii de sânge din Ucraina", a subliniat reprezentanţa diplomatică. 

Războiul dintre separatiştii proruşi şi armata ucraineană a făcut peste 10.000 de morţi din 2014. Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi sprijină militar pe rebeli, ceea ce Moscova dezminte în pofida a numeroase dovezi. 

Acordul de pace de la Minsk. încheiat la începutul lui 2015 şi urmat de o serie de armistiţii, a permis reducerea considerabilă a luptelor, dar violenţele continuă să izbucnească periodic de-a lungul liniei de front.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.