Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pădurarii devin POLIȚIȘTI? Propunerea făcută de ministrul de resort

dcnews.ro
padurari

Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor, a declarat joi, la Iaşi, că personalul silvic ar trebui să aibă un statut asemănător cu cel al poliţiştilor.

"La Ministerul Apelor şi Pădurilor s-a creat un grup de lucru pentru a lucra la statutul personalului silvic, statut în care eu cred că oamenii care au grijă de păduri, în special pădurarii, să aibă aceeaşi protecţie pe care o au, de exemplu, poliţiştii. Îşi pun viaţa în pericol punând în aplicare prevederile legii", a declarat ministrul Deneş, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atomica a fost eliberată! Pe cine ar trebui să toarne Elena Udrea

El s-a aflat în cursul după amiezii de joi la Iaşi pentru a-l vizita pe Radu Artenie, pădurarul din Vaslui care la sfârşitul săptămânii trecute a fost bătut de un grup de 20 de persoane după ce le-au fost confiscate lemnele tăiate ilegal.

"Solicit ca toate instituţiile abilitate să îşi facă datoria, iar acel grup de agresori, de grup infracţional, să fie pedepsit conform legii. Nu e normal ca unui semen de-al nostru să i se întâmple ceea ce i s-a întâmplat lui Radu Artenie. Are fracturi multiple la piciorul drept, a fost lovit în cap cu obiecte contondente, sticle, cu arme albe. Acest lucru trebuie să îl ştie întreaga opinie publică, iar instituţiile abilitate să îşi facă datoria ca aceşti agresori să plătească conform legii", a spus ministrul Apelor şi Pădurilor.

Citește și: Surse Coaliția PSD-ALDE intră în ședință! Subiectul care arde

Ministrul a adăugat că pădurarul va fi ajutat nu doar moral, ci şi financiar de către colegii săi de sindicat şi de către Regia Romsilva.

"Am venit să-i transmitem că suntem alături de el nu numai din punct de vedere sufletesc, ci şi din punct de vedere material. Deja direcţiile silvice din ţară, prin intermediul sindicatului adună fonduri pentru a-l ajuta în această perioadă dificilă şi grea. Şi Romsilva îi va acorda un ajutor financiar pentru ca să treacă cu bine peste această situaţie delicată", a mai spus Deneş.

Citește și: Murgur Isărescu a vorbit despre folosirea banilor cash! Când s-ar putea renunța la cash în favoarea cardului

El a venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, unde este internat pădurarul agresat, alături de Gheorghe Mihăilescu, preşedintele Romsilva, şi Silviu Geană, liderul federaţiei sindicale din silvicultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.