Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție la "șpagă"!

După anunțarea măririi salariilor personalului medical, cu alte cuvinte ceva praf în ochi în încercarea de a închide gura medicilor, un lucru atrage mai mult decât orice atenția asupra modului în care V. V. Ponta „știe” să guverneze și anume: condiționarea primirii spăgii. Ca vrednic rezultat al Epocii de aur, mărețul premier Ponta „Căitul”, cel care nu a tot uitat să ne transmită că a plătit politic pe 16 noiembrie pentru năravul cunoscut și ca autor moral al blocării votului în diaspora, cel puțin până la aflarea altor date din dosarul Diaspora, relaxat după vacanta în Caraibe, anunță cu surle și trâmbițe ceea ce în Europa de Vest este inimaginabil pentru orice alt premier, șef al administrației centrale sau om politic: instituționalizarea SPĂGII.

Căit suficient după 16 noiembrie trecut, crezut scăpat momentan ca prin minune de problemele penale, V. V. Ponta dorește să lase o țară guvernată haotic. Se începe cu personalul medical, care drept mulțumire are liber la primirea atențiilor numai după prestarea serviciului. Desigur, ne așteptăm de acum înainte legislația să fie modificată și pentru ca „atențiile” să fie acceptate pentru profesorul care dă o nota mare la examen, pentru polițistul care ne zâmbește și ne vorbește frumos în trafic sau pentru orice funcționar amabil din spatele oricărui ghișeu care ne servește prompt și vesel, totul este în opinia premierului Ponta să fim „atenți” la sfârșit.

Este o jignire adusă mai ales personalului medical, pregătirii acestora, o jignire asupra societății în general. Probabil noțiunea de reformă încă nu este cunoscută în mediile guvernamentale. Probabil prim-ministrul nu înțelege că salariile chiar și cu cei 25% în plus nu sunt altceva decât un gest neserios față de retribuțiile medicilor dacă determinăm comparația dintre salariile medicilor din Uniunea Europeană cu ale celor de aici, unitățile publice de sănătate necesitând investiții serioase în aparatură și infrastructură.

Majoritatea inițiativelor parlamentare până în preajma alegerilor din 16 noiembrie 2014 veneau însoțite de punctul de vedere a Guvernului, care în 99% din situații era negativ, motivația nefiind alta decât impactul financiar negativ asupra bugetului de stat. Nu contau inițiativele legislative care prevedeau micșorarea de taxe chiar și a celor consulare, nu contau nici proiectele legislative care aduceau în dezbatere sprijinirea reformei în educație, sănătate, administrație în general, mai toate inițiativele erau tocate mărunt și aruncate la „coșul de gunoi” al Guvernului pentru același motiv.

Iată mai nou, pentru V. V. Ponta, încă posesorul pâinii și cuțitului, efemer ce este drept, șpaga nu mai este o problemă, totul este să fim orientali, cât mai balcanici posibil, departe cu mult față de zona în care ne aflăm politic și geografic.

Oare ce ar spune colegii socialiști europeni privind la „spaga” lui Ponta? Ar muri  de invidie nu-i așa?

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.