Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a dus la reducerea cu 14% a numărului de ore lucrate în lume, echivalentul a 400 de milioane de locuri de muncă

pandemie

Pandemia a dus la reducerea cu 14% a numărului de ore lucrate în lume, echivalentul a 400 de milioane de locuri de muncă, a anunțat marți Organizația Internațională a Muncii, citată de CNBC, potrivit MEDIAFAX.

Aceasta a însemnat o „creștere accentuată” a estimării inițiale, care anticipa o reducere a orelor de muncă cu 10,7%, sau a 305 milioane de locuri de muncă pierdute.

În această a cincea ediție a analizei „Covid-19 și lumea muncii”, OIM a spus că America este regiunea cea mai afectată, cu o scădere estimată de 18,3% a programului de lucru sau 70 de milioane de locuri de muncă cu normă întreagă.

Citește și: E război total! Silviu Mănăstire îi răspunde lui Cătălin Tolontan: Când ai combinații politice cu cei de la USR-PLUS, e suficient să îi prostești pe cei mai slabi de înger

În primul trimestru, OIM a calculat o scădere de 5,4% a orelor de muncă la nivel mondial, echivalent cu 155 de milioane de locuri de muncă, comparativ cu al patrulea trimestru al anului trecut.

OIM a spus că există mai mulți factori care au determinat această declin global, cum ar fi, programele de lucru reduse, șomaj tehnic, șomajul și lipsa de activitate.

Raportul OIM a prezentat, de asemenea, trei scenarii diferite pentru o redresarea pieței forței de muncă în a doua jumătate a anului.

Modelul de bază estimează o scădere de 4,9% a orelor de muncă sau 140 de milioane de locuri de muncă pierdute, comparativ cu trimestrul IV al anului 2019. Acest scenariu presupune o revenire a activității economice conform prognozelor existente, ridicarea restricțiilor, pe lângă o recuperare a consumului și a investițiilor.

Citește și: Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: Evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare

Un scenariu pesimist vede o scădere de 11,9% a orelor de muncă sau 340 de milioane de locuri de muncă pierdute. Acest lucru se bazează pe faptul că există un al doilea val de coronavirus, care determină reintroducerea restricțiilor și o recuperare semnificativ mai lentă.

Modelul optimist estimează o scădere de 1,2% a orelor lucrat, sau 34 de milioane de locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.