Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pandemia a SCHIMBAT RADICAL vacanțele românilor: Grecia a fost DETRONATĂ de Egipt

Organizatia Elena de Turism
Galaxidi Grecia turism

Românii au început din ce în ce mai mult să călătorească în vacanţe exotice, după aproape un an de la debutul pandemiei. Între cele mai căutate destinaţii sunt ţările care nu se află pe lista galbenă şi care solicită doar un test RT-PCR negativ, între care şi Egiptul. Mohamed Amin, general manager al resortului de cinci stele Desert Rose din Hurghada, estimează că abia în 2022 îşi vor reveni la nivelul de dinainte de pandemie. Din cele 912 camere ale resortului, circa 85 de camere sunt deja ocupate de români, care vin aici să se distreze, iar numărul este în creştere, precizează Mohamed Amin, conform News.ro.

Citește și: Florin Cîțu DĂ BOMBA! PRIMUL SPOR care li se va TĂIA bugetarilor: Am descoperit sporuri de care nu știam că există

 

”Din cele 912 camere ale resortului, 80-85 de camere sunt ocupate de români. Cei mai mulţi turişti vin din Germania, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Polonia şi România, apoi Serbia, Lituania şi restul sunt egipteni. În ceea ce priveşte comportamentul turiştilor români, ei au aşteptări privind mâncarea, băuturile, condiţiile de cazare, dar în acelaşi timp sunt foarte flexibili, foarte amabili şi le place să se distreze tot timpul. Şi depinde de sezon, deoarece sunt perioade în care avem familii liniştite de români, care vin să se relaxeze, iar copiii se joacă în siguranţă, dar în general le place să se distreze şi să stea la un hotel unde au loc diverse activităţi”, a declarat Mohamed Amin, general manager al resortului Desert Rose din Hurghada.

În Hurghada, sezonul turistic ţine opt luni pe an. Perioada cea mai aglomerată este iulie-august-septembrie-octombrie.

”Chiar dacă este foarte cald, sunt turişti care preferă această perioadă. Temperaturile sunt de 35-40 de grade. Chiar dacă ziua temperaturile sunt ridicate, clima este uscată, bate vântul şi este plăcut”, a spus acesta.

Abia în 2022 estimează reprezentantul resortului că va putea ajunge la nivelul din 2019. Egiptul are o populaţie de peste 100 milioane locuitori, din care 400.000 în Hurghada. Pentru a-şi revitaliza turismul, hotelierii şi agenţiile de turism egiptene au scăzut preţurile cu 30-40% faţă de momentul de dinainte de pandemie.

Din camerele totale ale resortului, sunt folosite numai jumătate din ele, 485. Aici, o vacanţă de nouă nopţi, cu charter din Bucureşti, all inclusive, porneşte de la 929 euro, pentru două persoane.

”Gradul de ocupare este acum de 35%, ceea ce este foarte bine. Din total, aproape 100 de camere sunt ocupate de români, ceea ce ne bucură. Piaţa românească merge bine până acum. Touroperatorii români încearcă să crească acest număr şi eu cred că într-adevăr va creşte. Ne plac românii, ei vin aici să se simtă bine, să se distreze. Sunt foarte optimist în ceea ce priveşte rezultatele din acest an”, a precizat managerul resortului.

În ceea ce priveşte măsurile de securitate luate în contextul pandemic, Mohamed Amin afirmă că turiştilor li se ia temperatura la intrare, au fost montate recipiente cu dezinfectant peste tot, iar angajaţii poartă măşti şi mănuşi şi sunt testaţi periodic. Mesele au fost aranjate astfel încât să se asigure distanţa necesară.

”Pentru persoanele de peste 50 de ani avem un doctor special angajat care le verifică starea de sănătate. Mesele sunt dezinfectate imediat ce o persoană a servit masa, iar până la finalul zilei totul este dezinfectat. Turiştilor li se ia temperatura de fiecare dată când intră la bar sau la restaurant. Şi angajaţilor li se ia zilnic temperatura. Iar în fiecare lună li se fac teste de sânge şi teste privind anticorpii. Acest hotel are 1.200 de angajaţi, iar acum lucrează 540 din cauza pandemiei”, declară Mohamed Amin.

Hotelul are 1.200 de angajaţi, din care 2% sunt străini, în timp ce numai 15% sunt femei.

”Nu este uşor să angajezi femei, care să şi locuiască singure în resort. Toţi angajaţii locuiesc aici”, precizează el.

În ceea ce priveşte măsurile luate de statul egiptean, acestea permit intrarea în ţară a oricărui turist străin, chiar dacă nu are un test Covid negativ. Turistul se poate testa chiar pe aeroport, testul costă 30 de dolari, însă trebuie să stea izolat 24 de ore într-o cameră de hotel special amenajată până vin rezultatele testului. Dacă testul este negativ, el va putea merge în camera plătită deja, iar dacă este pozitiv, atunci îşi va petrece perioada de carantină în camerele special amenajate.

”Oraşul este foarte sigur, avem şi o Poliţie a turismului”, a adăugat el.

Desert Rose Resort a fost inaugurat în 2001, a fost renovat în 2010 şi se întinde pe 336.000 mp. Are patru restaurante, 13 baruri, patru piscine, o lagună, un aquaparc, dar şi un centru de conferinţe şi altul pentru diverse activităţi, un amfiteatru şi o sală de gimnastică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.