Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a deplâns 'râuri de sânge şi de lacrimi' care curg în Ucraina după invazia rusă

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc a deplâns duminică ''râuri de sânge şi de lacrimi'' care curg în Ucraina după invazia rusă şi a făcut apel la înfiinţarea unor coridoare umanitare, informează AFP.

''Râuri de sânge şi de lacrimi curg în Ucraina, nu este vorba doar de o operaţiune militară, ci de un război care seamănă moarte, distrugere şi suferinţă'', a spus suveranul pontif după rugăciunea Angelus făcând apel la înfiinţarea unor ''coridoare umanitar în adevăratul sens al cuvântului'' pentru a ajuta populaţia.

''Numărul victimelor creşte precum şi cel al persoanelor care părăsesc ţara, în special mame cu copii. Nevoia de asistenţă umanitară în această ţară martirizată creşte de la o oră la alta într-o manieră dramatică'', a continuat papa Francisc, care a solicitat în repetate rânduri încetarea confruntărilor din Ucraina.

Numeroase drapele ucrainene fluturau în rândul credincioşilor adunaţi în Piaţa Sfântul Petru pentru a asculta rugăciunea Angelus rostită de papa Francisc, potrivit Agerpres.ro.

''Adresez un apel din toată inima pentru a fi asigurate coridoare umanitare în adevăratul sens al cuvântului şi a fi garantat şi facilitat accesul ajutoarelor în zonele asediate pentru a oferi un ajutor vital fraţilor şi surorilor noastre oprimaţi de bombe şi de frică'', a mai spus papa Francisc.

''Vă rog să opriţi atacurile armate şi ca negocierile să preia din nou controlul, la fel şi bunul simţ, şi să reîncepem să respectăm dreptul internaţional'', a mai spus suveranul pontif.

Papa Francisc le-a mulţumit jurnaliştilor care ''şi-au periclitat viaţa'' pentru a informa lumea asupra evenimentelor din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.