Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc a inaugurat centrul de la SNSPA al Fundației Scholas Occurrentes

francisc papa

Papa Francisc a inaugurat, joi, în cadrul unei videoconferințe, noul centru al Fundației Scholas Occurrentes, din cadrul Şcolii Naționale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) în București, România.

Noul centru, unic în Europa de Est, reprezintă un proiect mult-așteptat și care a putut fi realizat datorită semnării unui acord între José María del Corral, preşedinte la nivel global al Scholas Occurrentes, și rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, cu participarea preşedintelui Senatului SNSPA, Iordan Gheorghe Bărbulescu, directorul Departamentului de Relații internaţionale și Integrare Europeană (SNSPA).

Videoconferința la care a participat Papa Francisc a fost transmisă din sediul Scholas Global, Palatul San Calixto, Vatican şi a fost realizată înainte de vizita pe care Suveranul Pontif o va face în România la sfârșitul lunii mai.

În timpul videoconferinței, Papa Francisc a urat bun venit altor noi sedii și proiecte ale Scholas și a primit tineri de diferite naționalități, participanți la diversele proiecte pe care această fundație le desfășoară în domeniul sportului, artei și a tehnologiei.

  • Scholas Occurrentes este o organizație internațională a dreptului pontifical prezentă în 190 de țări și care, prin rețeaua sa, integrează mai mult de 446 000 de școli și rețele educaționale. Misiunea sa este de a realiza integrarea în societate a elevilor din mediile socio-economice dezavantajate, prin propuneri tehnologice, sportive și artistice care promovează educația din perspectiva culturii consensului.

Citește și: Cutremur pe harta lumii: Trump recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.