Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc: 'Din corpul unei femei a venit salvarea pentru umanitate: din felul în care ne purtăm cu trupul femeii înţelegem nivelul nostru de umanitate'

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Suveranul Pontif a vorbit, la prima slujbă a anului din Bazilica Sfântul Petru de la Vatican, despre violenţa faţă de femei şi a făcut un apel în ziua în care Biserica o celebrează pe Fecioara Maria. Papa Francisc a cerut ca femeile să aibă un rol determinant pe viitor pentru că sunt "mediatori de pace", potrivit ANSA, potrivit news.ro.

"Femeile sunt surse de viaţă. Cu toate acestea, sunt în continuare jignite, bătute, violate, obligate să se prostitueze şi să suprime viaţa pe care o poartă în pântece. Orice violenţă cauzată femeii este o profanare a lui Dumnezeu, născut de femeie", a subliniat Papa Francisc.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

"Din corpul unei femei a venit salvarea pentru umanitate: din felul în care ne purtăm cu trupul femeii înţelegem nivelul nostru de umanitate", a mai spus Suveranul Pontif.

El a evidenţiat faptul că "femeia e dătătoare şi mediatoare de pace şi este pe deplin asociată cu luarea deciziilor. Pentru că, atunci când femeile îşi transmit darurile lor, lumea se simte mai unită şi mai liniştită. De aceea, o realizare a unei femei, a concluzionat Papa, este o realizare pentru întreaga umanitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.