Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc evidenţiază situaţiile de urgenţă cauzate de coronavirus

vaticannews
Cel de-al XXVII-lea summit ibero-american Adora

Papa Francisc a adresat un mesaj participanţilor la cea de-a XXVII-a ediţie a summitului ibero-american, care a avut loc în Adora, pe 21 aprilie. Pontiful evidenţiază situaţiile de urgenţă cauzate de coronavirus şi aminteşte victimele pandemiei de coronavirus şi milioanele de persoane infectate, evidenţiind că urmăreşte cu îngrijorare consecinţele pandemiei asupra tinerilor, scrie vaticannews.va.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaş

22 aprilie 2021 – Vatican News. Adresat doamnei Rebeca Grynspan Mayufis secretar general în cadrul Secretariatui summitului, mesajul evidenţiază interesul manifestat de pontif cu privire la situaţiile de urgenţă cauzate de coronavirus, în special în regiunile latino-americane.

Summitul include 22 de ţări membre şi 9 ţări cu statut de observator. Papa Francisc le reaminteşte tuturor "contextul deosebit de dificil din cauza gravelor efecte ale pandemiei de Covid-19 asupra tuturor domeniilor vieţii de zi cu zi". Pornind de la această realitate, îndemnul pontifului este angajarea, în spirit de unitate, responsabilitate şi fraternitate, pentru a înfrunta numeroasele dificultăţi în curs şi viitoare.

Mesajul adresat participanţilor la summitul ibero-american din 2021 scoate în evidenţă starea de urgenţă cauzată de coronavirus şi aminteşte victimele şi milioanele de persoane infectate, evidenţiind preocuparea faţă de consecinţele pandemiei asupra tinerilor.

Pontiful a adresat un gând în special personalului medical, capelanilor şi voluntarilor, amintind eforturile deosebite pe care le fac în această perioadă dificilă. Referindu-se la vaccinuri, pontiful a subliniat necesitatea ca vaccinarea să fie considerată "un bun comun universal".

Papa şi-a exprimat speranţa creării unor noi forme de solidaritate destinate garantării unei distribuţii echitabile a vaccinurilor, explicând că "nu sunt suficiente criterii pur economice" ci trebuie ţinut cont de necesităţile tuturor, în special ale celor mai vulnerabili şi mai nevoiaşi.

Pontiful îndeamnă comunitatea internaţională să se implice, cu spirit de unitate, responsabilitate şi fraternitate, în înfruntarea numeroaselor dificultăţi prezente şi viitore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.