Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc ia o decizie prin care își stabilește succesorul

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc a anunțat duminică că va numi 21 de noi cardinali în luna august, inclusiv un italian care conduce Biserica din Mongolia, punându-și din nou amprenta asupra viitorului catolicismului.

Dintre cei 21, 16 sunt cardinali electori cu vârsta sub 80 de ani și, prin urmare, sunt eligibili pentru a intra în conclav pentru a alege succesorul după moartea sau demisia sa, scrie mediafax.ro.

După ceremonia din 27 august pentru instalarea oficială a acestora, cunoscută sub numele de consistoriu, Francisc va fi numit aproximativ 83 din cei aproximativ 133 de cardinali electori, crescând astfel posibilitatea ca succesorul său să fie un om care să reflecte poziția sa în probleme cheie.

Printre noii electori se numără arhiepiscopul Giorgio Marengo, un italian care este în prezent administratorul Bisericii Catolice în Mongolia. Țara se învecinează cu China, unde Vaticanul încearcă să îmbunătățească situația catolicilor.

Alți cardinali electori provin din Franța, Nigeria, Brazilia, India, Statele Unite, Timorul de Est, Italia, Ghana, Singapore și Paraguay.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.