Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc, în România! Anunțul Arhiepiscopului Romano-Catolic: Suntem aproape siguri că va veni

papa Francisc

Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucureşti, Ioan Robu, a declarat, vineri, că este aproape sigur că Suveranul Pontif va efectua anul viitor o vizită în România, când va avea loc şi ceremonia de beatificare a şapte episcopi greco-catolici, martiri care şi-au pierdut viaţa în timpul regimului comunist.

Adrian Năstase, reacție după dezvăluirile INCENDIARE făcute de Gigi Becali privind condamnarea sa

Monseniorul Robu a declarat, vineri, la Cluj, într-o conferință de presă, că Papa Francisc a primit până în prezent trei invitații de vizitare a României — din partea Președinției, a Patriarhiei Române, precum și din partea Conferinței Episcopilor Catolici.

''Nu știm când va veni, dar suntem aproape siguri că va veni anul viitor. Am putea să vedem legătura care există între vizita Papei și beatificarea episcopilor greco-catolici pentru că nu știm când va veni Sfântul Părinte, dar credem că va fi de acord Suveranul Pontif să facă această beatificare odată cu vizita în România. Eventualele întârzieri în procesul de pregătire a beatificării la Roma pot fi grăbite dacă vizita Papei Francisc va avea un termen exact. Atunci se vor pune de acord ca tot ceea ce înseamnă proces de beatificare să fie făcut într-un timp mai scurt'', a spus arhiepiscopul Robu, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.