Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Papa Francisc va reveni la Sanctuarul din Fatima în 2023, pentru a celebra o sută de ani de când Fecioara Maria s-a arătat celor trei păstori

Vatican Media
Papa Francisc masca

Papa Francisc i-a confirmat joi episcopului de Leiria-Fatima, cardinalul Antonio Marto, că în cadrul Zilei Mondiale a Tinerilor, care se va desfăşura la Lisabona în 2023, doreşte să revină la Sanctuarul din Fatima, pe care l-a vizitat în 2017, pentru a celebra o sută de ani de când Fecioara Maria s-a arătat celor trei păstori, relatează EFE, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al Sanctuarului Fatima, papa Francisc i-a dezvăluit această dorinţă cardinalului lusitan în cadrul unei întâlniri pe care au avut-o la Vatican.

Reuniunea privată a fost "foarte cordială" a asigurat episcopul de Leiria-Fatima, care a evocat "mărturia de speranţă şi curaj" a papei în aceste "momente dificile pe care le traversează omenirea".

Cardinalul Antonio Marto şi papa au analizat împreună efectele pandemiei de coronavirus asupra Sanctuarului din Fatima, care în ultimul an a fost vizitat doar de un grup restrâns de pelerini din cauza restricţiilor sanitare.

În cadrul vizitei sale din mai 2017, papa i-a canonizat pe primii sfinţi ai Fatimei, Francisco şi Jacinta Marto, doi dintre cei trei păstori cărora li s-a arătat Fecioara Maria.

Francisco şi Jacinta Marto au fost beatificaţi de Papa Ioan Paul al II-lea în 2000, iar procesul de beatificare a Luciei dos Santos, care a devenit călugăriţă, a început după moartea sa, în 2005, şi este în desfăşurare.

Sanctuarul din Fatima, unul dintre cele mai importante sanctuare catolice din lume, primeşte la 13 mai milioane de pelerini atraşi de unul dintre cele mai mari mistere ale secolului trecut. Locul exact al apariţiei este semnalat printr-o coloană de marmură deasupra căreia se află aşezată statuia Fecioarei Maria, confecţionată din lemn de cedru adus din Brazilia, cu o coroană din aur, cu 313 perle şi 2679 de pietre preţioase, cântărind peste un kilogram şi care este purtată la procesiuni.

Totuşi, din cauza pandemiei, pelerinajele au fost restrânse, iar mulţi credincioşi se limitează să urmărească online ceremoniile liturgice desfăşurate în sanctuarul lusitan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.