Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paradoxul oamenilor foarte inteligenți: răspund mai încet la probleme complexe

Pixabay
iq inteligenta

Un creier cu conexiuni extraordinar de sincronizate și un IQ remarcabil prezintă un avantaj în furnizarea de răspunsuri precise, dar această abilitate sacrifică viteza, scrie Nature Communications.

O nouă descoperire realizată de cercetătorii germani aduce o perspectivă interesantă asupra relației dintre inteligență și timpul de răspuns. Studiul arată că persoanele cu un scor ridicat la teste de inteligență au abilitatea de a oferi răspunsuri rapide la întrebări simple, ceea ce nu reprezintă o surpriză.

Cu toate acestea, rezultatele au relevat un aspect neașteptat: atunci când problemele devin mai dificile, subiecții inteligenți se evidențiază prin faptul că rămân capabili să ofere răspunsuri precise, dar ritmul lor de răspuns scade. Această observație sugerează că un creier cu conexiuni bine sincronizate, asociat cu un IQ ridicat, poate oferi rezultate exacte, dar cu un sacrificiu în ceea ce privește viteza de reacție.

Confruntați cu probleme mai dificile, oamenii inteligenți au mai multe șanse de a găsi răspunsul corect, însă asta cere timp.

Gândirea rapidă este de obicei asociată cu inteligența, iar multe studii susțin această idee. Totuși, pentru a găsi răspunsul corect, oamenii cu un IQ mare nu se grăbesc.

În cadrul unui studiu realizat pe mai mult de 1.000 de subiecți și citat de IFL Science, oamenii de știință au observat că persoanele cu un IQ mare au, instinctiv, răbdarea de a aștepta până când toate zonele creierului au efectuat procesarea necesară și s-au sincronizat.

Apoi, de cele mai multe ori, oferă răspunsul corect, în timp ce restul, cu un IQ inferior, se grăbesc să tragă concluzii (adesea proaste), după cum se arată într-un raport al jurnalului Nature Communications.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.