Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul general din Austria a declanşat o anchetă asupra liderului grupului parlamentar al OVP

Twitter
Austria

Parchetul general din Austria a declanşat luni o anchetă asupra lui August Wöginger, liderul grupului parlamentar al Partidului popular austriac (OVP), relatează dpa.

Un purtător de cuvânt al parchetului a declarat luni că Wöginger este suspectat de incitare la abuz de putere. A fost depusă o cerere de a-i ridica imunitatea parlamentară a lui Wöginger.

Potrivit unor relatări din media, liderul de grup parlamentar al OVP ar fi impus, din motive politice, un primar în comisia de taxe şi impozite din oraşul Braunau am Inn în 2017.

August Wöginger a precizat într-un comunicat că "în niciun moment nu a exercitat vreo influenţă asupra comisiei independente".

Potrivit cererii autorităţilor, care a fost obţinută de agenţia de ştiri APA, patru membri ai comisiei de evaluare de la momentul respectiv sunt de asemenea investigaţi, potrivit Agerpres.ro.

Ei sunt acuzaţi de parchet că l-au considerat pe primar cel mai potrivit candidat "din motive politice şi deci irelevante" şi că au discriminat-o pe altă candidată din cauza concepţiei ei despre lume.

Începând din luna martie o comisie de anchetă parlamentară iniţiată de OVP intenţionează să investigheze asupra unor posibile abuzuri de putere în timpul guvernului fostului cancelar Sebastian Kurz, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.