Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentarii vor să își facă grup de lucru ca să discute situația presei din România

journalists

Senatorul PSD Nicolae Moga propune constituirea a unui grup de lucru parlamentar care să analizeze situaţia din mass-media, legislaţia şi măsurile care se impun pentru asigurarea libertăţii presei în România.

„Presa scrisă este pe cale de dispariţie. (...) Televiziunea publică, plătită din banii contribuabilului român, se află în imposibilitatea de plată a angajaţilor, dar şi de preluare a transmisiilor internaţionale de interes, precum finala de tenis, sau meciuri de handbal şi fotbal. (...) Decizia abuzivă de evacuare a celor cinci posturi TV ale trustului Intact va produce o întrerupere a emisiei acestora, dacă va fi pusă în aplicare. (...) Insolvenţa atribuită celorlalte posturi, Realitatea, RTV, B1, ne duc cu gândul la dorinţa unora de a exista un post unic, sau niciunul”, a scris senatorul Nicolae Moga într-o declarație politică citată de News.ro.

Social-democratul mai susține că situaţia gravă în care se află presa afectează predominant populaţia din mediul rural, în special de vârsta a treia, care nu are posibilitatea de a se orienta spre alte surse de informare din mediul online.

Nicolae Moga notează, în declarația sa, că ar fi utilă „constituirea unui grup de lucru la nivelul Parlamentului, care să evalueze legislaţia existentă dar şi necesarul de adoptat pentru a asigura libertatea deplină a presei, prevenirea atacurilor împotriva jurnaliştilor şi siguranţa că ameninţările la adresa libertăţii presei sunt eliminate”.

„Este cazul să acordăm atenţia cuvenită jurnaliştilor oneşti din presă. (...) Pentru informaţia corectă, transmisă în timp real, jurnaliştii îşi petrec 10-12 ore stând în picioare, cu un suc sau 2-3 cafele. Nu-şi permit să piardă timpul la masă pentru a nu pierde ştirea. Cu aparatură greoaie, târând-o după ei pentru că redacţiile nu au fonduri de investiţii pentru tehnică nouă. Ei sunt o echipă. Mă refer la cei acreditaţi la Senat, indiferent de canalul media. Nu se ceartă, nu au divergenţe şi transmit ştirea redactată fără nicio constrângere”, se mai arată în documentul citat.

Sursa foto: lslyexcursionsmeglintours.weebly.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.