Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European vrea noi măsuri contra criminalități, după asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia

parlamentul european

Parlamentarii europeni, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, au lansat marţi seară un apel pentru adoptarea unor măsuri mai concrete la nivelul Uniunii Europene în vederea combaterii mai eficiente a criminalităţii organizate, în contextul asasinării recente a jurnalistei anticorupţie malteze Daphne Caruana Galizia, informează agerpres.ro

Uciderea brutală a Daphnei Caruana Galizia (53 de ani), cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său în apropierea casei sale, a provocat o undă de şoc în Europa şi a atras atenţia asupra faptului că vendetele politice şi criminalitatea organizată devin fenomene tot mai periculoase în Europa. Caruana Galizia a acuzat constant politicieni şi alţi oficiali maltezi de corupţie în popularul său blog Running Commentary, fiind dată în judecată de câteva ori. 

În timpul dezbaterii din plenul PE, reprezentanţii grupurilor politice au salutat curajul Daphnei Caruana Galizia, iar cei mai mulţi dintre vorbitori au subliniat că problemele despre care a scris jurnalista malteză, precum corupţia şi spălarea de bani, afectează întreaga Uniune Europeană, fiind de aceea necesare acţiuni coordonate ale statelor membre. 

Unii membri ai Parlamentului European au cerut o anchetă internaţională în acest caz şi chiar au pus sub semnul întrebării statul de drept în Malta. 

Într-o declaraţie comună, eurodeputaţii ecologişti Eva Joly şi Sven Giegold au apreciat că 'guvernul Maltei a eşuat în adoptarea de acţiuni serioase contra cazurilor de spălare de bani la nivel înalt în această ţară'. ''Dorim o investigaţie serioasă din partea Comisiei Europene cu privire la respectarea de către Malta a regulilor europene contra spălării banilor'', au menţionat cei doi membri ai grupului Verzilor. 

Tot marţi, cu câteva ore înaintea acestei dezbateri, eurodeputaţii au păstrat un minut de reculegere în memoria jurnalistei malteze şi preşedintele PE, Antonio Tajani, a anunţat că sala care găzduieşte conferinţele de presă de la Strasbourg se va numi de acum încolo Daphne Caruana Galizia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.