Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul Letoniei l-a confirmat ca premier pe Krisjanis Karins, reprezentant al partidului de centru-dreapta Noua Unitate

Captură youtube.com
Krisjanis Karins

Parlamentul Letoniei l-a confirmat miercuri ca premier pe Krisjanis Karins, reprezentant al partidului de centru-dreapta Noua Unitate, punând astfel capăt blocajului politic de după alegerile din octombrie anul trecut, informează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Jens Stoltenberg, AVERTISMENT pentru România, la întâlnirea cu Viorica Dăncilă: 'Lumea e din ce în ce mai periculoasă și imprevizibilă'

Coaliţia care îl susţine pe Karins este formată din cinci partide dintre cele şapte reprezentate în parlament. În opoziţie au rămas formaţiunea pro-rusă Armonia şi Uniunea Verzilor şi Agricultorilor.

Alegerile din octombrie 2018 au dus la formarea unui legislativ fragmentat politic. Partidul prim-ministrului are doar opt deputaţi din totalul de 100, fiind cel mai mic din coaliţia guvernamentală. Partidul Armonia, susţinut de etnicii ruşi (circa un sfert din populaţia Letoniei), este cel mai bine reprezentat în parlament, unde are 23 de locuri, însă a fost exclus de la guvernare de celelalte formaţiuni politice.

Krisjanis Karins, profesor de lingvistică, fost ministru al economiei, în vârstă de 54 de ani, este născut în Statele Unite. El a declarat că obiectivele guvernului său sunt combaterea corupţiei şi asanarea sistemului financiar leton, implicat în scandaluri de spălare de bani.

Reuters reaminteşte că guvernatorul băncii centrale a Letoniei este trimis în judecată pentru luare de mită. Una din cele mai mari bănci din ţară, ABLV, a intrat anul trecut în lichidare, după ce autorităţile din SUA au acuzat implicarea ei în spălarea unor sume mari de bani pentru clienţi din fosta Uniune Sovietică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.