Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul se implică în ”salvarea” Palatului Știrbei și a Grădinii Eden

eden

Comisia de Cultură din Camera Deputaților va face audieri, pe 10 noiembrie, în cazul mall-ului Palatul Știrbei, care a fost contestat de mai multe ONG-uri și cetățenii de rând.

Deputatul PNL Dan Cristian Popescu anunță că la audieri au fost invitati reprezentanți ai instituțiilor implicate și ai societății civile: Primăria Capitalei — Arhitectul Șef al Capitalei, Primăria Capitalei — Comisia de urbanism, Ministerul Culturii, Comisia Națională a Monumentelor Istorice, Agenția pentru Protecția Mediului București, Asociația Salvați Bucureștiul, Asociația Pro.Do.Mo, Centrul de Resurse pentru participare publică, Fundația Pro Patrimoniu, Uniunea Arhitecților din România, precum și reprezentanți ai actualului proprietar al Palatului Știrbei.

”Prin această audiere ne propunem să aducem față în față toate părțile implicate în acest proiect controversat, pentru ca astfel să putem răspunde împreună unor întrebări legitime: în ce măsură a fost respectată legea în procesul de avizare a proiectului ? Care a fost gradul de transparență și în ce măsură au fost luate în considerare toate punctele de vedere existente ? Care sunt sunt solutiile eficiente si mai ales legale pentru rezolvarea acestui caz?”, a completat parlamentarul.

Palatul Știrbei este o clădire istorică aflată în zonă protejată dar și gazda unei terase iubită de „hipsterimea” din București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.