Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parohia românească din Dubai şi-a sărbătorit hramul de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului

basilica.ro
sfanta cruce

Parohia românească din Dubai şi-a sărbătorit pentru prima oară hramul de sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului. Cu acest prilej, părintele Alexandru Truşcan a fost prezentat comunităţii româneşti în demnitatea de paroh. Delegatul Patriarhului României la evenimentele organizate în Dubai în perioada 7-11 septembrie 2021 a fost Protos. Iachint Vardianu de la Mănăstirea Radu Vodă, potrivit basilica.ro.

Hramul comunităţii

Slujbele sunt oficiate în biserica Patriarhiei Antiohiei din Jebel Ali.

De hram, la Slujba Vecerniei a asistat Preasfinţitul Părinte Grigorie, Episcopul Emiratelor Arabe Unite. Părintele Alexandru Truşcan a fost instalat ca paroh la finalul Vecerniei.

Sfânta Liturghie din ziua sărbătorii a fost prezidată de Episcopul Grigorie. Din sobor au făcut parte Protos. Iachint Vardianu şi pr. paroh Alexandru Truşcan.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Alexandru şi l-a încurajat în noua misiune la care a fost chemat.

La hram au participat: E.S. Nicoleta Teodorovici, Consul General al României în Dubai, diplomaţi români, dar şi membri ai comunităţii.

Recepţie la Consulat

În ziua de 11 septembrie, în noul sediu al consulatului, a fost organizată o recepție în cinstea înfiinţării Parohiei Ortodoxe Române din Dubai.

„La acest eveniment au fost aduse mulțumiri membrilor Comitetului de inițiativă pentru înființarea parohiei, care s-au implicat în demararea proiectului de a avea o biserică românească în Emirate”, a precizat pr. Alexandru Truşcan.

Pr. Protos. Iachint Vardianu a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi „i-a îndemnat credincioşii să se implice cu acelaşi entuziasm pentru ca proiectul Bisericii româneşti din Dubai să ajungă vis împlinit, spre slava lui Dumnezeu şi spre unitatea comunității româneşti din Emirate”.

Parohia românească din Dubai a fost înfiinţată anul acesta. Patriarhia Antiohiei a anunţat, printr-un comunicat de presă, că „această inițiativă comună unică a fost propusă de Patriarhia Română pentru a răspunde nevoilor spirituale ale multor creștini ortodocși români care trăiesc în orașul Dubai, aflat sub jurisdicția Patriarhiei Antiohiei”.

Comunicatul subliniază, folosind cuvintele Patriarhului Daniel, că această nouă parohie, „va întări și mai mult atât relația veche de secole dintre cele două Biserici Ortodoxe surori, cât și prezența și mărturisirea ortodoxă în această parte a lumii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.