Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partida Romilor `Pro Europa` își asumă coagularea tuturor energiilor pozitive ale romilor din România!

partidaromilor.ro
nicolae paun

Suntem romi, dar trecutul, prezentul și viitorul nostru se leagă indisolubil de România, ai cărei cetățeni demni suntem. Aceasta este realitatea incontestabilă sub auspiciile căreia am creat conceptul „Romi pentru România”, prin care dorim ca toate comunitățile de romi să fie implicate în dezvoltarea și progresul țării.

Este de datoria noastră să evidențiem și calitățile romilor, să-i aducem în atenția publicului pe acei reprezentanți ai etniei care excelează în domeniile în care activează și cu care ne mândrim.

În calitate de organizație reprezentativă pentru romi în Parlamentul României, Asociația Partida Romilor „Pro Europa” își face o datorie de onoare din a aduce laolaltă comunitățile și organizațiile romilor din România, pentru că doar împreună avem o voce suficient de puternică pentru a fi auzită și doar împreună avem forța de lupta pentru problemele cu care se confruntă romii.

Pentru a conferi un cadru formal acestei inițiative, Asociația Partida Romilor „Pro Europa” organizează la București, în data de 5 noiembrie 2023, „Congresul reprezentanților comunităților de romi din România”, la care sunt așteptați peste 4000 de reprezentanți din 400 de comunități situate în 33 din județele țării. Acestora li se vor alătura invitați de seamă din mediul politic, academic, din societatea civilă.

Evenimentul va include și dezbateri interactive pe teme legate de educația, cultura și identitatea romilor, precum și reprezentații artistice care vor oferi publicului ocazia de a descoperi bogăția și diversitatea culturii romilor.

Ne dorim ca din discuțiile și dezbaterile de la acest Congres să coagulăm direcțiile unui proiect politic coerent pentru următorii ani, cu doi piloni principali:

1. Asigurarea egalității de șanse pentru toți conaționalii noștri într-o societatea bazată pe respectul reciproc și pe respingerea discriminărilor de orice fel

2. Modul în care putem contribui, prin intermediul specialiștilor noștri, la elaborarea de politici publice eficiente, în special în domenii precum educația, sănătatea și protecția socială.

Suntem mulți romi în România. Dar pentru a avea succes în demersurile noastre publice este nevoie să fim demni și să fim uniți. Să arătăm că putem fi o resursă valoroasă a acestei țări, pentru binele conaționalilor noștri și al tuturor românilor!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.