Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Verzilor din Germania şi-a ales noii copreşedinţi

finanzaonline.com
germania alegeri

Partidul Verzilor din Germania, membru al guvernului condus de Olaf Scholz, i-a ales pe germano-iranianul Omid Nouripour şi pe feminista Ricarda Lang drept noii copreşedinţi ai formaţiunii, informează sâmbătă dpa şi AFP.

Cei doi, care au fost aleşi de delegaţi în cadrul unei conferinţe de partid desfăşurate în mare parte prin videoconferinţă, urmează să înlocuiască duo-ul carismatic pe care l-au format timp de patru la conducerea acestui partid ecologist Annalena Baerbock şi Robert Habeck, care sunt în prezent miniştrii de externe şi al economiei ai Germaniei, informează Agerpres.ro.

"A guverna nu este o pedeapsă, este o uriaşă oportunitate", a spus Lang, 28 de ani, reprezentanta aripii de stânga a partidului. Până acum vicepreşedintă a partidului, ea a făcut din lupta împotriva extremei drepte şi din feminism temele sale predilecte.

Omid Nouripour, 46 de ani, musulman, este considerat un pragmatic, fiind cunoscut ca specialist în probleme de politică externă. El a promis că va face din Verzi "forţa conducătoare de centru-stânga în Germania", care să-i devanseze pe social-democraţi, şi vizează deja funcţia de cancelar în 2025.

Alegerile de sâmbătă trebuie confirmate printr-un vot prin corespondenţă, ale cărui rezultate sunt aşteptate la mijlocul lui februarie.

În timpul alegerilor legislative din septembrie, Verzii au realizat cel mai bun scor din istoria lor, cu 14,8% din voturi, însă rezultatul a fost considerat dezamăgitor, pentru că partidul s-a situat o perioadă în fruntea sondajelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.