Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paştele aduce măsuri de securitate sporite în Balcani

VOA News
kosovo

Kosovo, Albania şi Macedonia au sporit măsurile de securitate pentru a preveni orice eventuală acţiune teroristă, mai ales împotriva lăcaşurilor de cult, cu ocazia sărbătorilor pascale, transmite vineri AFP, conform agerpres.

La rândul lor, ambasadele SUA la Pristina, Tirana şi Skopje le-au recomandat cetăţenilor americani 'să dea dovadă de o mai mare prudenţă', avertizând că 'în regiune, teroriştii au încercat deja să comită atacuri împotriva unor ţinte expuse, inclusiv biserici şi alte lăcaşuri de cult, centre pietonale, incinte sportive, săli de concerte sau adunări publice'.

Mama Tuturor Bombelor (MOAB). Cea mai mare armă americană NON-nucleară - FOTO/VIDEO

În Kosovo, premierul Isa Mustafa a reunit Consiliul de securitate naţională, care a decis întărirea supravegherii mai ales în preajma lăcaşurilor de cult catolice şi ortodoxe, dar şi prelungirea programului de lucru al poliţiştilor şi întreruperea vacanţelor lor, a relatat presa locală.

Acesta a mai anunţat că a fost arestat un bărbat bănuit că pregătea un atac terorist, însă informaţia nu a fost confirmată din sursă oficială.

În Albania, poliţia a anunţat întărirea securităţii 'în scopul prevenirii incidentelor infracţionale, dar şi a acţiunilor teroriste', comunicatul precizând că măsurile vizează în special lăcaşurile de cult. A fost întărit de asemenea controlul la frontiere.

La Skopje, Ministerul de Interne a comunicat luarea 'unor măsuri' care 'ţin cont de ameninţările teroriste globale, având ca ţinte clădiri religioase'.

Beijingul AVERTIZEAZĂ: Peninsula Coreeană este în pragul războiului

Potrivit autorităţilor de la Pristina, Tirana şi Skopje, între 5.000 şi 6.000 de cetăţeni ai respectivelor state au plecat în zonele de jihad în Siria şi în Irak începând din 2012. Cei reveniţi au fost plasaţi sub strictă supraveghere.

În noiembrie 2016, un atentat a fost dejucat la stadionul din oraşul Şkodra, în nordul Albaniei, unde urma să se desfăşoare un meci între echipa gazdă şi cea a Israelului. Membrii celulei prezumtive au fost arestaţi în Albania, Kosovo şi Macedonia.

În Macedonia, două treimi din locuitori sunt creştini, în mare majoritate de confesiune ortodoxă, iar o treime musulmani. În Kosovo, populaţia este majoritar de etnie albaneză şi religie musulmană. Mai mult de jumătate din locuitorii Albaniei sunt musulmani, creştinii - catolici şi ortodocşi - reprezentând ceva mai puţin de 20%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.