Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia ajuta copiii cu deficiente de auz

Patriarhia Romana

Începutul noului an școlar 2017-2018 va fi unul mai bun pentru cei 12 preșcolari de la grădinița arondata Şcolii Gimnaziale Speciale pentru Deficienţi de Auz “Sfânta Maria”, care de la 1 septembrie 2017 poartă numele de Școală  Profesională Specială pentru Deficienţi de Auz "SFANTA MARIA".

Patriarhia a răspuns apelului adresat de Adriana Saftoiu, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților  de a sprijini instituția de învățământ cu paturi speciale pentru cei 12 copii preșcolari cu deficiente de auz înscriși la această grădiniță.

"Este un ajutor nesperat și nu am cuvinte să mulțumesc în numele acestor copii pentru tot ajutorul acordat. Ei au nevoi speciale și trebuie să le acordăm toată atenția.", ne-a declarat Florica Stoica, directorul școlii.

Patriarhia Română se implică în proiecte sociale și sprijină familia și sistemul de educație,  așa după cum reiese și din mesajul transmis înaintea deschiderii noului an școlar de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, intitulat "Lumina educaţiei – speranţă pentru viaţă":

"În societatea secularizată de astăzi, idealurile mari de viaţă sunt adesea reduse la dorinţe mărunte, de împlinire imediată şi prin orice mijloace a unor obiective materiale. De aceea, Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate să ofere copiilor şi tinerilor, pe lângă cunoștințe intelectuale, şi o formare spirituală  pentru a trăi viaţa în comuniune de iubire faţă de Dumnezeu şi de oameni. În acest sens, trebuie intensificată cooperarea dintre Familie, Biserică şi Şcoală, pentru a apăra inocenţa, sinceritatea şi nevoia de creştere spirituală a copiilor şi a tinerilor în comuniune şi într-o comunitate care cultivă valori permanente, ca: recunoştinţa faţă de părinţi, profesori şi binefăcători, prietenia, dărnicia şi întrajutorarea."

Patriarhia va dona și cărți pentru elevii cu deficiente de auz de la această școală din București unde învață 158 de copii, 92 dintre ei fiind veniți din țară.

Înfiinţată în anul 1919 prin Ordin Regal al Reginei Maria, Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Auz “Sfânta Maria” a functionat cu 21 de eleve începând din anul 1921. A fost prima școală din Bucureşti şi a doua din ţară, după cea de la Focşani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.