Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia intervine în cazul copilului din Giurgiu cu 'puteri paranormale': 'Acest copilaş nu este posedat'

Patriarhia Romana

Biserica Ortodoxă Română intervine în cazul copilului de 11 ani din Naipu, despre care familia crede că este posedat. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat la Antena 3 că, din discuţiile cu preotul din localitate, reiese faptul că minorul nu este posedat.

Copilul a fost externat pe semnătura părinţilor, la 4 ore după ce a fost internat de cei de la Protecţia Copilului. Situaţia familiei a devenit una publică după ce părinţii au cerut ajutorul medicilor, preotului şi autorităţilor locale pentru că minorul avea manifestări fizice neobişnuite, convulsii şi contorsionări de membre, iar în acelaşi timp se înregistrau şi fenomene stranii în gospodărie, precum obiectele care se mişcau singure şi pietre căzute din senin pe acoperiş.

Vezi şi: Afirmaţii FALSE într-un comunicat în Parchetului General. Ministrul Justiţiei confirmă

Vezi şi: Continuă EXODUL magistraţilor. Zeci de procurori şi judecători cer pensionarea

Vasile Bănescu a declarat la Antena 3 că, în urma solicitărilor mass-media, a luat legătura cu preotul din localitatea Naipu din Giurgiu, care s-ar fi deplasat la domiciliul familiei pentru a oficia o slujbă şi care l-a împărtăşit pe minor. Din discuţia cu preotul, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a tras concluzia că nu este vorba despre un caz de posesiune demonică.

"Posedarea demonică este reală, deşi rarisimă. Acest copilaş nu este posedat. Este un copil asupra căruia se apleacă medicii. Este foarte bine că familia a mers la medic. Cele două abordări nu se contrazic deloc. E bine să mergem mai întâi la medic în cazurile de probleme trupeşti", a declarat Bănescu la Antena 3.

Părinţii băiatului l-au dus pe acesta la medic, dar şi la mănăstiri, pentru ca preoţii să se roage pentru el. Internat pentru câteva ore, minorul nu ar prezenta semnele unei boli, au afirmat medicii. Au existat mărturii potrivit cărora minorul ar fi afirmat, la intrarea într-o mănăstire, că s-a "eliberat", însă acestă chestiune nu a putut fi confirmată. Între timp, oamenii din sat au un nou motiv de îngrijorare, după ce un vecin al băiatului şi-a pus capăt zilelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.