Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română, după ce unii politicieni cer ÎNCHIDEREA bisericilor: 'Biserica nu intră în carantină, ea aparține lui Hristos, nu autorității pământești'

Inquam Photos / Octav Ganea
patriarhul daniel

Traian Băsescu, Andrei Caramitru și alți politicieni controversați au dat tonul prigoanei publice și cer închiderea bisericilor, după ce 15 români au fost infectați cu coronavirusul din China. Patriarhia Română a contracarat declarațiile politicienilor prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, cel care a reafirmat că în toate bisericile ortodoxe se respectă normele de igienă.

Totodată, Bănescu, recunoscut pentru capacitățile sale intelectuale, le transmite celor care denigrează Biserica și că ea ”nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”.

„E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor. Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale. Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a declarat Bănescu la Realitatea PLUS.

Reamintim că Guvernul PNL discută cu Patriarhia Română luarea unor măsuri drastice, după ce a convins-o să ia câteva decizii extrem de controversate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.