Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română, reacție de ULTIM MOMENT la dezastrul de la Notre Dame: Ne exprimăm profunda solidaritate cu poporul francez

Patriarhia Romana

Patriarhia Română a transmis, marţi, un mesaj de solidaritate cu poporul francez, "greu încercat în aceste zile de o severă pagubă adusă unui simbol spiritual naţional şi internaţional". "Totodată, dorim ca această Catedrală, simbol al Europei creştine, să fie restaurată cât mai curând, în special cu ajutorul tuturor celor care iubesc valorile spirituale ale patrimoniului religios şi cultural universal", arată reprezentanţii Patriarhiei, după incendiul de la Notre Dame din Paris, conform News.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Adina Florea a DESCINS la DNA Ploiești pentru a căuta camera de TORTURĂ în care erau audiați martorii neobedienți

"Patriarhia Română a primit cu adâncă întristare vestea despre incendiul care, în seara zilei de 15 aprilie 2019, a distrus acoperişul Catedralei Notre Dame din Paris, monument religios, istoric şi arhitectural de valoare inestimabilă, simbol al creştinismului european, cunoscut în întreaga lume şi vizitat în fiecare an de milioane de pelerini şi turişti", se arată într-un mesaj transmis, marţi, de reprezentanţii Patriarhiei.

Aceştia arată că biserica încărcată de istorie (începută în 1163), care a rezistat vicisitudinilor vremurilor de-a lungul a peste 850 de ani şi a devenit o emblemă venerabilă a Europei catedralelor, a fost acum grav afectată, "producându-se, pe lângă pagube materiale imense şi o consternare la nivel internaţional".

"Ne exprimăm profunda solidaritate cu poporul francez, greu încercat în aceste zile de o severă pagubă adusă unui simbol spiritual naţional şi internaţional. Totodată, dorim ca această Catedrală, simbol al Europei creştine, să fie restaurată cât mai curând, în special cu ajutorul tuturor celor care iubesc valorile spirituale ale patrimoniului religios şi cultural universal", arată Patriarhia Română.

Cele mai recente informaţii privind urmările incendiului de la Notre Dame arată că altarul este deteriorat, după ce acoperişul a fost carbonizat în proporţie de 75%. Imaginile realizate înăuntrul catedralei, care a ars mai bine de 12 ore, focul fiind stins complet marţi, aproape de ora locală 09.50, după cum au anunţat pompierii din Paris, arată că pilonii au rămas în picioare.

Pompierii au reuşit, luni noapte, să salvezi valoroase lucrări de artă care se aflau în catedrala Notre-Dame. Preşedintele Emmanuel Macron a transmis că „vom recontrui această catedrală împreună”, iar un apel internaţional de strângere de fonduri pentru asta a fost lansat şi grupurile LVHM şi Kering au anunţat că donează 300 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.