Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronul Holzindustrie Schweighofer, despre întâlnirile cu Iohannis, Mihalache şi Varga

Schweighofer parodie

Gerald Schweighofer, patronul firmei austriece Holzindustrie Schweighofer, care activează în domeniul exploatării lemnului, recunoaşte că s-a întâlnit cu Iohannis, însă doar în urmă cu mai bine de 8 ani. Acesta vorbeşte şi despre relaţia cu Dan Mihalache, şeful Cancelariei prezidenţiale, şi Lucia Varga, fost ministru al Pădurilor.

Vezi şi: Iohannis contraatacă pe problema defrişărilor abuzive: 'O idioţenie totală'

Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au fost în ultimele săptămâni inamicul public numărul 1, pe fondul declanşării scandalului din jurul noului Cod Silvic şi a protestelor anti-defişări. Premierul Victor Ponta şi parlamentarii PSD i-au acuzat pe liberali că fac lobby pentru austrieci şi însuşi preşedintele Iohannis ar fi atins de influenţa firmei de exploatare a lemnului. În urma acestor acuzaţii, preşedintele a anunţat că a cerut SRI să verifice dacă informaţiile premierului sunt adevărate.

Patronul companiei austriece Holzindustrie Schweighofer, Gerald Schweighofer, a declarat că s-a întalnit cu actualul preşedinte al României. „Pe domnul Preşedinte Klaus Iohannis l-am întalnit doar în urma cu 8-10 ani, o singură dată, când acesta era primarul Sibiului, ocazie cu care ne-am prezentat compania”, a declarat Gerald Schweighofer, pentru mariustuca.ro.

Vezi şi: Gorghiu a găsit 'declaraţiile halucinante' făcute de Ponta. Cum se lăuda cu firma Schweighofer

Legat de şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, austriacul Gerald Schweighofer a spus că nu îşi aminteşte să-l fi întâlnit vreodată, dar nu exclude posibilitatea să-l fi văzut vreodată întâmplător. „Nu ne amintim să-l fi întâlnit pe domnul Mihalache. Deși nu putem exclude posibilitatea să-l fi văzut vreodată întâmplător cu ocazia vreunui eveniment în trecut, putem afirma cu tărie că nu a existat nicio relație de afaceri cu acesta. Afirmații care susțin acest lucru sunt total greșite”, a afirmat acesta.

Mai mult, Gerald Schweighofer a declarat că a avut o singură întâlnire cu ministrul Lucia Varga, dar a precizat că sa întâlnit şi cu alţi câţiva miniştri şi oficiali români, considerând ca în mediul de afaceri dialogul este un lucru normal.

Vezi şi: VIDEO - Activiştii anti-defrişări lovesc în firma Schweighofer. Parodia care face senzaţie pe net

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.