Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru dintre cei mai bine plătiţi jurnalişti au fost de acord să le fie reduse salariile: Este vorba despre vedete de la BBC

salariu

Patru dintre cel mai bine plătiţi jurnalişti ai BBC au fost de acord să le fie reduse salariile, a anunţat vineri compania, după ce a fost dezvăluit că reporterii şi prezentatorii bărbaţi sunt remuneraţi cu sume mult mai mari decât cele pe care le primesc colegele lor, deşi acestea ocupă funcţii similare.

Prezentatorii de radio Jeremy Vine şi John Humphrys, prezentatorul Huw Edwards şi editorul Jon Sopel au fost de acord cu reducerile salariale fie formal sau în principiu, potrivit BBC, scrie news.ro.

Citește și: Situație revoltătoare într-un spital din România: Pacienții plătesc taxă pentru a se uita la TV

Televiziunea a fost obligată să dezvăluie anul trecut că două treimi dintre angajaţii care apar pe posturi şi au cele mai mari salarii sunt bărbaţi.

Tony Hall, directorul general al BBC, a promis să suprime diferenţele salariale dintre femei şi bărbaţi până în anul 2020. Însă, compania a fost criticată de proprii jurnalişti şi de legiuitori, deoarece nu ia măsuri suficient de repede în acest sens.

Citește și: Încă o lovitură grea de la Comisia Europeană: Pentru ce ar putea să sancționeze în instanță țara noastră

La începutul lunii ianuarie, Carrie Gracie, redactorul şef al BBC China, a demisionat din postul ei de la filiala din Beijing, acuzând într-o scrisoare deschisă diferenţe salariale între angajaţii bărbaţi şi femei şi făcând referire la o practică „ascunsă şi ilegală” a BBC în acest sens.

Editorul pentru America de Nord, Jon Sopel, unul dintre cei patru angajaţi care au fost de acord cu reducerea salariului său, a câştigat între 200.000 de lire sterline şi 249.999 de lire sterline în 2016 – 2017.

Citește și: Anunț important făcut de ANRE: Schimbarea se va simți în facturile populației

Gracie a precizat că a fost plătită cu 135.000 de lire sterline pe an în perioada în care a fost redactor şef al BBC China.

Cel mai bine plătit dintre cei patru bărbaţi a fost Jeremy Vine, care a câştigat între 700.000 şi 749.999 de lire sterline pentru contribuţia sa la programe de radio şi televiziune.

Citește și: Probleme serioase pentru Mihai Gâdea: Cu ce este amenințat de ANAF și de ce

John Humphrys, prezentator al programului de radio „Today”, a câştigat între 600.000 şi 649.999 de lire sterline, în timp ce prezentatorul de ştiri Edwards a câştigat între 550.000 şi 599.999 de lire sterline.

BBC a transmis că încă nu este cunoscut nivelul până la care vor fi reduse salariile celor patru angajaţi.

Tony Hall şi Carrie Gracie vor fi audiaţi miercuri de legiuitori cu privire la salarizarea în cadrul BBC.

Citește și: Răsturnare de situație! Cristian Boureanu, somat să plătească o sumă fabuloasă polițistului agresat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.