Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru miniştri au fost răpuși după infectarea cu coronavirus în Zimbabwe

https://www.aninews.in/
ministri zimbabwe decese

Patru miniştri din Zimbabwe au murit din cauza coronavirusului, trei dintre ei în ultimele două săptămâni, relatează AP, potrivit news.ro

Preşedintele Emerson Mnangagwa a declarat că ţara este profund afectată de Covid-19. “Pandemia nu discriminează. Nu există spectatori, judecători, oameni mai sfinţi decât tine. Nu sunt superbărbaţi sau superfemei. Suntem cu toţii expuşi”, a afirmat Mnangagwa într-un discurs televizat.

Mnangagwa a fost prezent săptămâna trecută la înmormântarea unuia dintre miniştri, la scurt timp după ce s-a anunţat moartea ministrului de Externe, Sibusiso Moyo. A încetat din viaţă şi ministrul Transporturilor, Joel Matiza, iar anterior a decedat şi alt ministru. De asemenea, au încetat din viaţă recent şi alţi politicieni şi oameni importanţi din Zimbabwe.

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

Opoziţia acuză guvernul că foloseşte Covid-19 ca armă prin ţinerea membrilor parlamentului, a oficialilor şi altor opozanţi în închisori supraaglomerate, unde virusul se transmite rapid. Criticii acuză guvernul şi de faptul că neglijează spitalele de stat, unde mulţi pacienţi cu Covid-19 nu pot beneficia de oxigenul necesar pentru a supravieţui. Mai mulţi oameni privilegiaţi sunt trataţi în spitale private foarte scumpe sau în străinătate.

Guvernul a anunţat că face tot ce îi stă în puteri şi că în ciuda divergenţelor politice şi ecnomice lupta cu virusul este a tuturor.

Zimbabwe a înregistrat până acum 31.007 cazuri de infectare cu coronavirus şi 974 de decese cauzate de Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.