Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru neonazişti, printre care o fostă candidată la 'Miss Hitler', au fost condamnaţi la închisoare

femeie neonazisti

Justiţia britanică a condamnat marţi patru neonazişti, printre care o fostă candidată la un concurs de frumuseţe intitulat 'Miss Hitler', la pedepse de până la cinci ani şi jumătate de închisoare pentru apartenenţă la o grupare de extremă dreapta interzisă în Regatul Unit, transmite AFP.

Cei patru au fost găsiţi vinovaţi în martie, de instanţa din Birmingham, de apartenenţă la mişcarea 'National Action', interzisă din 2016 în baza legislaţiei antiteroriste britanice, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Asta da curățenie! Sora și soția omului lui Ludovic Orban, angajate în Guvern!

Gruparea, descrisă de autorităţi ca 'rasistă, antisemită şi homofobă', a salutat asasinarea de către un simpatizant neonazist a deputatei laburiste Jo Cox în 2016, cu puţin înaintea referendumului din iunie cu privire la Brexit.

Judecătorul Paul Farrer l-a condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare pe Mark Jones, un inginer feroviar în vârstă de 25 de ani, unul din liderii grupării la Londra, pentru 'rolul său important în continuarea mişcării' după scoaterea ei în afara legii.

Jones a recunoscut mai ales că a executat salutul nazist şi a arborat un drapel al 'National Action' la Buchenwald, aşa cum o arată o fotografie făcută în 2016 în fostul lagăr nazist, unde au murit zeci de mii de oameni.

Fosta parteneră a lui Jones, Alice Cutter, o chelneriţă în vârstă de 23 de ani, fostă concurentă, în calitate de 'Miss Buchenwald', la titlul de 'Miss Hitler', a primit trei ani de detenţie pentru că a fost 'confidenta' unuia din liderii grupării.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț oficial! Starea de alertă se prelungește! Se redeschid mall-urile, grădinițele private și piscinele .

Juraţilor le-au fost arătate mesaje în care Alice Cutter, care a şi participat la întruniri ale mişcării, sugera să fie gazate sinagogi, să fie folosit capul unui evreu drept minge de fotbal sau în care îi dorea lui Jo Cox să 'putrezească în infern', după moartea acesteia.

Ceilalţi doi inculpaţi, Garry Jack (24 de ani), descris ca un membru activ al 'National Action', şi Connor Scothern (19 ani), care a distribuit 1.500 de autocolante care chemau la o 'soluţie finală', au fost condamnaţi la patru ani şi jumătate, respectiv 18 luni de detenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.