Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru oameni au fost răniți în cutremurul care a zdruncinat luni după-amiază Franța

facebook.com
cutremur seism

Patru persoane au fost rănite, între care una grav, luni, într-un cutremur puternic, care a avut loc înainte de prânz (ora locală), în apropiere de Montélimar (Drôme), un seism care nu a provocat pagube majore, dar care a fost resimţit la Lyon, Montpellier, Saint-Étienne, Grenoble, Avignon şi Marsilia, relatează AFP, potrivit news.ro.

Un bilanţ iniţial anunţa cel puţin trei răniţi.

Cutremurul - de 5,4 grade pe scara Richter - a avut loc în Ardèche, la ”26 de kilometri sud-eswt de Privas”, în apropiere de Teil, la ora locală 11.52 (12.52, ora României), a precizat într-un comunicat Biroul Central de Seismologie francez (BCSF) din Strasbourg.

El a fost resimţit în principal în Drôme şi Ardèche, mai ales în zona localităţii Montélimar, unde o persoană a fost grav rănită de căderea unui eşafodaj, potrivit prefecturii din Drôme.

Alte trei persoane au fost rănite uşor, în Ardèche, ”în urma unei crize de panică”, a anunţat pe Twitter prefectul acestui departament, care le-a cerut locuitorilor din Teil (Ardèche) ”să rămână pentru moment în exteriorul clădirilor”.

Primarul acestui oraş, limitrof Montélimar, a deschis trei gimnazii pentru populaţie, a adăugat prefectul.

Citește și: EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

”A durat cinci secunde, totul s-a zguduit în jurul meu, mobilele, pereţii, ca şi cum un avion s-ar fi prăbuşit la 800 de metri sau ar fi avut loc o explozie puternică”, a declarat pentru AFP Kevin Cuer, un locuitor la etajul patru într-un imobil la Montélimar.

Potrivit acestui martor, ”toată lumea a ieşit în stradă după zguduitură. Oamenilor le-a fost foarte frică. Ne-am spus «de s-ar opri repede»”.

”Nicio pagubă majoră nu s-a înregistrat în acest stadiu în departament” şi nici la instalaţiile nucleare de la Tricastin, a confirmat, într-un comunicat, prefectura din Drôme.

Serviciile SDIS ”efectuează aproximativ 15 intervenţii pentru a verifica starea clădirilor şi şemineelor semnalate ca suferind pagube uşoare”, a mai anunţat ea.

Cutremurul - de o intensitate rară în regiune - a fost resimţit până la Saint-Etienne, Lyon, şi chiar în sudul Franţei, au declarat martori pentru AFP.

După seism, pompierii din departamentul Vaucluse au primit ”aproximativ 50 de apeluri (telefonice), în principal din comune situate în nordul departamentului, la Bollène şi Valréas", a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.